Terug naar Zwemmen met Apple Watch kan prima (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zwemmen met Apple Watch kan prima (video)

Door Jelle Mol12 mei 2015 10:182 min. leestijd0

Apple heeft het zelf over ‘spatwater en waterbestendig, niet waterdicht’, maar wederom is gebleken dat in het zwembad springen met een Apple Watch toch een stuk veiliger is dan Apple ons wil laten geloven. Eerder al liet een test zien dat de Watch het prima doet onder de douche of in het zwembad, nu was het de beurt aan atleet Ray Maker om het horloge eens intensief te testen.

Zwemmen en duiken

Onder intensief werd in dit geval verstaan: alles waarvan Apple adviseert het vooral niet te doen. Dat betekent dus voor langere tijd onderwater dompelen, ermee zwemmen en met hoge snelheid het water in springen. Ray Maker ging daarom 1000 meter zwemmen met zijn Apple Watch en liet iemand anders de duikplank van 10 meter hoogte testen. Vervolgens stopte hij het horloge in een testapparaat en simuleerde hij een diepte van 40 meter, terwijl Apple een maximale diepte van 1 meter opgeeft … In onderstaande video kun je zien hoe dat verliep ((klik op ‘Volgende’ om alle drie de video’s te zien).

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Resultaten

De resultaten zijn wat we stiekem al verwacht hadden: zwemmen of op andere manieren blootstellen aan water is eigenlijk geen enkel probleem voor de Apple Watch. Na alle tests werkte het horloge, het touchschreen en de knoppen gewoon zoals ze het moesten doen. Het enige waar Ray Maker tegenaan liep is dat de hartslagmeter niet erg accuraat is onderwater, maar dat is normaal bij de huidige optische hartslagmeters. In normale omstandigheden is de sensor overigens extreem nauwkeurig.

Zwemmen met Apple Watch

Conclusie? Apple stelt dat het ‘geen probleem is de Apple Watch te dragen terwijl het regent of tijdens het handenwassen, maar het wordt niet aanbevolen om de Watch onder te dompelen’. Nou, zwemmen of duiken kan dus ook prima, al wordt eventuele schade natuurlijk niet door de garantie gedekt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar