Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone 13 krijgt nieuwe kleur’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Zwarte iPhone 13


Lees verder na de advertentie

Op de nieuwe iPhone 13 moeten we nog een tijd wachten: we denken dat-ie in september in de winkel ligt. Volgens een gerucht komt de iPhone 13 er in een nieuw kleur: zwart!

Zwarte iPhone 13

Apple-lekker Max Weinbach claimt dat ten minste een van de iPhone 13-modellen beschikbaar komt in matzwart. Waarschijnlijk geldt dit dan voor het iPhone 13 Pro (Max)-model. De kleur zwart komt mogelijk in plaats van grafiet: die kleur was er vorig jaar exclusief voor de iPhone 12 Pro (Max). Ook zou Apple experimenteren met een oranje, bijna bronzen tint. Maar de kans dat die er daadwerkelijk komt, acht Weinbach stukken kleiner.

Voor iedereen die thuis zwarte keukenkastjes of deuren heeft en zich nu afvraagt hoe je zo’n iPhone vingerafdruk-vrij houdt: Apple is naar verluidt ook bezig met een speciale coating voor de roestvrijstalen rand van de iPhone. Deze zou daarom vrij moeten blijven van vlekken. De achterzijde van de iPhone heeft sowieso al een matte structuur en is dus minder besmettelijk.

Verbeterde camera & speaker

Weinbach weet ook het ander over de nieuwe camera. Deze zou om te beginnen een ander design krijgen, waardoor de lenzen minder uitsteken dan voorheen. Maar de ‘camerabult’ zal niet helemaal verdwijnen. Waarschijnlijk verbetert Apple het een en ander aan de Portretmodus op met name de Pro-modellen. De LiDAR-scanner zou hierbij een grote rol spelen: deze zorgt voor een betere detectie van de randen van het onderwerp.


kooptip

In iOS 15 zou bovendien een nieuwe vorm van beeldstabilisatie voor video zitten. Deze detecteert het onderwerp automatisch en blijft erop focussen tijdens het filmen. Het is onduidelijk of deze functie exclusief voor de iPhone 13 is, of dat oudere toestellen er ook van profiteren.

De oorspeaker van de iPhone 13 belooft ook een stuk beter te worden. Verbeterde noise-cancellation en een betere microfoon dragen daar aan bij. Het geluid vespreidt zich straalvormig vanuit de speaker, en is dus beter hoorbaar.

iPhone 13 mini

Weinbach meldt dat Apple ook zeker van plan is om een iPhone 13 mini te lanceren, ook al blijft de verkoop van de iPhone 12 mini enigszins achter. Bij de iPhone 12 mini zijn er nogal wat zorgen over de batterij, want die raakt vrij snel leeg. De opvolger zou een grotere accu krijgen. Dit in combinatie met een efficiëntere chip, zou ervoor moeten zorgen dat je de mini niet om de haverklap hoeft op te laden.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: MacRumors