Terug naar Zo ziet de eerste Belgische Apple Store eruit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo ziet de eerste Belgische Apple Store eruit

Door Laura Grootaarts18 september 2015 14:552 min. leestijd0

Morgen opent de eerste Belgische Apple Store zijn deuren in een superchic winkelcentrum in Brussel. Het schijnt dat de eerste klanten al een nachtje voor de winkel hebben gebivakkeerd. Zij moeten nog even geduld hebben want de officiële opening is zaterdagochtend om 10.00 uur. De Belgische pers mocht vandaag wél alvast naar binnen om de winkel van 1.600 vierkante meter eens rustig te bekijken.

Apple Store Brussel

Nieuw concept voor de Apple Store

De Apple Store in Brussel ziet er hier en daar wat anders uit dan andere Europese winkels van Apple. De inrichting is volgens het nieuwe ontwerp van Angela Ahrendts en Jonathan Ive, de hoofdontwerper van Apple. Het zou zomaar kunnen dat we met de Apple Store Brussel alvast een voorproefje krijgen van het nieuwe concept voor Apple Stores dat Apple vanaf dit najaar wereldwijd wil gaan introduceren.

Apple Store Brussel interieur

Inrichting is anders dan anders

De muren zijn gemaakt van dezelfde kalksteen als die gebruikt is in de nieuwe Apple Campus in Cupertino, die op dit moment flink in de steigers staat. De winkel is zó groot, dat er met gemak een aantal bomen in passen en dat zagen we nog niet eerder. Echte Apple-bomen, dus. Breng je een bezoek aan de Genius Bar? Dan neem je plaats op een rond bankje onder een boom. Best gezellig.

Apple Store Brussel met bomenIn de schappen vinden klanten trouwens ook de Apple Watch. Dit horloge is vanaf morgen voor het eerst te koop bij onze zuiderburen. In Nederland is de Apple Watch al sinds het begin van de zomer te koop.

Geen T-shirt bij de opening van de nieuwe Apple-winkel

Bij nieuwe Apple Stores worden t-shirts uitgedeeld aan de pers en de eerste bezoekers, maar ook hierin is Brussel wat eigenaardig. Geen aanvulling voor de garderobekast dus, wel een kaart met daarop de cartoons die momenteel nog aan de buitenkant van de Apple Store Brussel te bewonderen zijn. Die cartoons speelden nog de hoofdrol in een gaaf reclamefilmpje waarmee Apple eerder deze week de komst van de nieuwe Apple Store aankondigde.

Afbeeldingen: Apple Nieuws Vlaanderen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar