Terug naar Zo werkt Wi-Fi-assistentie in iOS 9
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo werkt Wi-Fi-assistentie in iOS 9

Door Sven Lamers14 oktober 2015 11:262 min. leestijd1

Na de release van iOS 9 was er meteen veel kritiek op de nieuwe functie ‘Wi-Fi-assistentie’. Deze standaard geactiveerde functie zorgt ervoor dat automatisch het mobiele netwerk wordt gebruikt als je wifi-verbinding slecht is. In theorie zou dat tot veel hogere dataverbruik kunnen leiden, maar om dit te voorkomen heeft Apple wel een aantal beveiligingsmechanismen in het systeem gebouwd. Deze licht het bedrijf nu op een nieuwe support-pagina toe en verklaart dat de functie voor de meeste gebruikers maar tot een paar procent hoger verbruik zal leiden.

Wifi

Beveiligingsmechanismen voor Wi-Fi-assistentie

Zodra Wi-Fi-assistentie gebruikt wordt, toont de statusbalk geen wifi-verbinding meer, maar het symbool voor de mobiele dataverbinding (dus 3G of 4G in plaats van de wifi-streepjes). Je kunt dus meteen herkennen dat je niet meer met een wifi-netwerk bent verbonden. Ben je in het buitenland, wordt de Wi-Fi-assistentie zelfs helemaal uitgeschakeld zodat je ook met geactiveerde dataroaming niet per ongeluk hoge kosten veroorzaakt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Nog meer beveiliging

Wi-Fi-assistentie wordt bovendien alleen geactiveerd als een app op de voorgrond geopend is. Voor het downloaden van gegevens op de achtergrond wordt de functie niet gebruikt. Bij bepaalde apps van derden, die naar alle waarschijnlijkheid een grotere hoeveelheid data gaan verbruiken – zoals muziek of video’s streamen – wordt Wi-Fi-assistentie ook niet geactiveerd.

Standaard ingeschakeld

Zoals we al zeiden is de functie standaard ingeschakeld in iOS 9 vanaf de iPhone 5, iPad 4 en iPad mini 2. Wil je Wi-Fi-assistentie ondanks de beveiligsmechanismen uitschakelen? Lees dan onze iTip over het uitzetten van Wi-Fi-assistentie.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Resi Thomassen
Lezer
Resi Thomassen

Waarom werkt game center niet meer na update iOS 9.0.2