Terug naar Zo werkt iTunes Match
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo werkt iTunes Match

Door Redactie iCreate15 november 2011 13:542 min. leestijd0

Gisteren lanceerde Apple de dienst iTunes Match. Vooralsnog is het alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar de verwachting is dat de service ook over niet al te lange tijd internationaal uitgerold zal worden. De service wordt in de Verenigde Staten voor $25 per jaar aangeboden en zorgt ervoor dat je overal beschikking hebt over je iTunes-bibliotheek.

iTunes Match

De dienst vergelijkt je iTunes-bibliotheek met Apple’s iTunes Match-database en upgradet je tracks naar 256 kbps AAC indien ze in deze database voorkomen. De muziek die niet ‘gematcht’ kan worden, wordt naar je iCloud-opslagruimte geüpload. Op 9to5mac wordt gemeld dat hierbij een beperking in acht moet worden genomen: tracks met een bitsnelheid van 96kbps of lager en tracks met een omvang van 200MB en groter worden niet opgenomen in de cloud. Verliesvrije muziek als wave-, aiff- en flac-bestanden worden op je Mac automatisch omgezet naar 256 kbps AAC voordat ze in de cloud worden opgenomen.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Status

Als iTunes Match is geactiveerd, kun je de status ervan zien in je bibliotheek. Dit zet je aan in het menu ‘Weergave>Weergaveopties’ of met het commando ‘Cdm+J’, waar je  vervolgens ‘iCloud status’ kunt aanvinken. Wij hebben deze optie nog niet, maar een voorbeeld van hoe dit eruitziet, zie je in de onderstaande afbeelding van MacRumors:

Icoontjes

Er zijn ook nog iCloud statusicoontjes toegevoegd aan iTunes, die betrekking hebben op iTunes Match. Een uitleg van de iCloud statusicoontjes geeft Apple in een supportdocument. Met de icoontjes herken je gelijk welke tracks er in je cloud aanwezig zijn, welke er zijn verwijderd of waar het mis ging met uploaden. Dit heeft verder geen effect op de muziek die je lokaal op je Mac hebt opgeslagen, net zoals alle andere activiteiten van iTunes Match.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar