Terug naar Zo werkt Evernote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo werkt Evernote

Door Sven Lamers17 maart 2015 14:164 min. leestijd0

Het geheugen van een olifant, je zou het maar hebben. Ons leven wordt alleen maar drukker en tegelijkertijd moeten én willen we steeds meer dingen onthouden; die belangrijke vergadering op je werk waarvoor je een presentatie hebt voorbereid, al die mooie bezienswaardigheden plus adressen van de vakantiebestemming waar je naartoe gaat, het boodschappenlijstje voor je bezoek aan de supermarkt, creatieve ideetjes voor in huis …

Een olifant onthoudt de meeste dingen die hij nodig heeft minimaal dertig jaar, zo niet zijn hele leven lang. In theorie moet de mens dat ook kunnen, maar in de praktijk vergeten we vaker iets dan ons lief is. Gelukkig kunnen je Mac en iOS-apparaten je ook bij dit soort problemen helpen, dankzij het virtuele olifantengeheugen Evernote. In iCreate 66 laten we je uitgebreid kennis maken met Evernote.

De beste notitie-app ter wereld

Evernote lijkt op het eerste gezicht een alternatief voor de app Notities: je schrijft de zaken op die je wilt onthouden en kunt ze op een later moment weer raadplegen. En net als bij Notities worden je aantekeningen op al je apparaten gesynchroniseerd. Maar met deze functie alleen zou Evernote niet zo populair zijn – er is zo veel meer mogelijk. Daarom leggen we hier uit hoe Evernote in elkaar steekt. Maar ga allereerst even naar de Mac App Store, download de nieuwste versie van Evernote en maak in de app een account aan. Daarna kan het opslaan beginnen!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Zo zit Evernote in elkaar

Evernote Screenshot

  • Notities – De kleinste eenheid binnen Evernote is de notitie. Die kun je zien als bladzijde in een notitieboek of een post-it papiertje op je bureau. Alles wat je wilt onthouden met behulp van Evernote, komt terecht in zo’n notitie. Dat kan gewone tekst zijn, maar ook foto’s, spraak of herinneringen. Met een klik op de knop in het midden van de knoppenbalk van Evernote maak je een nieuwe notitie in je standaardnotitieboek. Vervolgens kun je je tekst opschrijven en opmaken zoals je dat bent gewend van Pages of Word. Je voegt gemakkelijk foto’s en bestanden toe door ze in de notitie te slepen en een spraaknotitie neem je op door op het microfoon te klikken. Wil je op een bepaald tijdstip aan een notitie worden herinnerd? Klik dan op de wekker en voeg een datum en tijd toe.
  • Notitieboeken – Notities moeten natuurlijk ergens worden verzameld. Hiervoor gebruikt Evernote notitieboeken die als mappen werken voor al je losse ‘papiertjes’. Het belangrijkst is het standaardnotitieboek. Als je niet specificeert waarin jij een notitie wilt aanmaken, komt die automatisch in het notitieboek terecht. Voor het overzicht is het echter handig om met meerdere notitieboeken te werken. Maak bijvoorbeeld een notitieboek aan voor werkgerelateerde zaken, een voor herinneringen en een andere voor een privé-project waar je mee bezig bent. Je kunt notitieboeken zelfs delen met andere Evernote-gebruikers.
  • Labels – Door notities in notitieboeken te verdelen, schep je structuur aan in je hersenspinsels. Maar naarmate je boeken voller raken, wordt het toch weer een onoverzichtelijk zooitje. In dat geval is het handig om met labels te werken. Deze labels zijn te vergelijken met de tags van Finder in OS X: aan elke notitie kun je een steekwoord of -zin hangen waardoor je die gemakkelijk terug kunt vinden. Met de zoekfunctie van Evernote kun je dan bijvoorbeeld alleen notities zoeken die een bepaald label hebben. Kortom: labels zijn onmisbaar voor het effectieve gebruik van Evernote.
  • Work Chat – Sinds kort heeft Evernote een extra samenwerkingsfunctie gekregen, de zogeheten Work Chat. Zodra je een notitieboek met iemand deelt, kun je met diegene een chat-gesprek beginnen. Dat is handig voor brainstormsessies, maar ook om af te stemmen wie op welk moment waaraan moet werken. Het werkt sneller dan e-mail en bovendien verlaat je niet je workflow binnen Evernote. Wat ons betreft is Work Chat een van de nuttigste functies van Evernote.
  • Atlas – Misschien is het je al opgevallen: elke keer dat je een notitie in Evernote maakt, wordt er een locatie aan toegekend – mits je dat toestaat in OS X. Deze functionaliteit bergt nog een handige sorteermogelijkheid, namelijk het rangschikken op locatie. Hiervoor heeft Evernote de weergave Atlas. Selecteer die en je notities worden in plaats van in notitieboeken geplaatst op locaties. Je hoeft dus niet te weten in welk boek je een notitie hebt opgeslagen of welk label je hebt gebruikt – de plaats waar je toen was is voldoende.

Zo, nu weet je wat Evernote allemaal inhoudt! Nog meer nuttige uitbreidingen van Evernote en gave projecten waarvoor je Evernote kunt gebruiken, vind je in iCreate 66. Die ligt nu in de winkels en is te bestellen in onze webshop.

iCreate 66

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar