Terug naar Zo werken de puntjes in iMessage
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo werken de puntjes in iMessage

Door Sven Lamers19 januari 2016 16:102 min. leestijd0

Als je iMessage gebruikt, dan ken je de drie puntjes wel. Deze verschijnen telkens als je gesprekspartner aan het typen is. Of nou ja … dat dacht je tenminste. Maar het bubbeltje verschijnt niet altijd als iemand aan het typen is en het verdwijnt ook niet meteen als iemand stopt met typen. Zoals Facebook het zo mooi zegt: ‘Het is ingewikkeld.’ We brengen (dankzij informatie van Business Insider) licht in het duister.

De puntjes verschijnen niet

Het kan gebeuren dat de puntjes niet verschijnen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je langere tijd niet meer met een persoon in een iMessage-conversatie hebt gepraat. Zodra de conversatie op gang komt, verschijnen de puntjes weer netjes zodra iemand typt. Het heeft dus geen zin om uren naar een gesprek met je geheime liefde te staren – als je niet recent met hem of haar hebt gepraat, krijg je toch geen waarschuwing voor een berichtje (klik op het berichtje voor de animatie).

iMessage puntjes

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat het erg onwaarschijnlijk is dat je een conversatie met iemand open hebt staan die je al lang niet meer gesproken hebt. Daarom is het alleen maar zuinig dat Apple geen extra gegevens over het typen verstuurt.

De puntjes verschijnen hoewel niemand aan het typen is

Soms blijven de puntjes ook staan als je gesprekspartner niet meer aan het typen is. Dat gebeurt als je iets typt, maar halverwege stopt en het berichtje noch verstuurt noch verwijdert. De puntjes blijven dan precies 60 seconden staan, zie onderstaand gif’je van Slate (klik op de afbeelding om de animatie te bekijken).

iMessage puntjes

Als je na de 60 seconden overigens teruggaat naar de conversatie, verschijnen er geen puntjes meer, totdat het oorspronkelijke berichtje is verstuurd.

Zo, weten we dat ook weer. Wil je nu nog weten hoe de vinkjes van WhatsApp werken? Dat vind je hier.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar