Terug naar Zo weet Apple of je hebt geknoeid op je MacBook Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo weet Apple of je hebt geknoeid op je MacBook Pro

Door Redactie iCreate4 juli 2012 09:481 min. leestijd1

Heb je koffie, cola of bier geknoeid op je nieuwe MacBook Pro? Of hem in het water laten vallen? Apple heeft een manier om dat te controleren. In de nieuwe MacBook Pro met Retina-scherm zitten namelijk een aanzienlijk aantal sensoren die aangeven of de MacBook in contact is gekomen met vocht. Zo weet een Apple genius of de reparatie onder de garantie valt of niet, zo schrijft CultofMac.

Meer sensoren dan ooit

De sensoren zijn kleine stickers die verkleuren als ze in aanraking zijn gekomen met vocht. In de nieuwe MacBook Pro met Retina-scherm zitten tien van die sensoren, zoals je in het plaatje kunt zien. Dat zijn er twee meer dan in de MacBook Air en de oude MacBook Pro. Zo kunnen de dames en heren van Apple nog nauwkeuriger bepalen of een schade onder de garantie valt of dat de reparatiekosten van de dure MacBook Pro met Retina-scherm op een factuur naar de eigenaar kunnen worden gestuurd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
WvB22
Lezer
WvB22

Dan hoop ik wel dat de garantie pas vervalt als er meerdere stippen verkleurd zijn en ook aangeven wat er dan gemorst is. Er zijn genoeg verhalen in omloop (zeker van de iPhone en laptops in warme landen met een hoge luchtvochtigheid) waarbij de stickers vochtschade aangaven en de eigenaars hoog en bij laag beweren dat er niets mee gebeurd is. Moeilijk te controleren natuurlijk maar die stickers hebben niet de naam 100% betrouwbaar te zijn.