Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo vergrendelde een peuter een iPhone voor 47 jaar

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
vergrendelde iphone


Lees verder na de advertentie

Een peuter uit Shanghai heeft de iPhone van zijn moeder door het verkeerd intoetsen van de toegangscode voor 47 jaar vergrendeld. Dat meldt de South China Morning Post. De Chinese moeder gaf haar tweejarige zoon de iPhone om lesfilmpjes te bekijken, maar deze vergrendelde per ongeluk het scherm.

25 miljoen minuten een vergrendelde iPhone

Vervolgens toetste de peuter waarschijnlijk heel vaak op de cijfers en voerde zo continu verkeerde toegangscodes in. Volgens deze support-pagina van Apple worden apparaten waarbij je zes keer achter elkaar de verkeerde code gebruikt automatisch vergrendeld en verschijnt er een speciale melding met een wachttijd. Hoe vaker je de verkeerde toegangscode invoert, des te langer duurt de blokkering van de iPhone.

De peuter uit China heeft dit dus best vaak gedaan. De iPhone van de moeder gaf aan dat die nu 25 miljoen minuten vergrendeld is. De moeder zou dus zo’n 47 jaar moeten wachten totdat ze weer kan proberen om de iPhone te ontgrendelen.

Wachten of fabrieksinstellingen

De krant schrijft dat de moeder met de vergrendelde iPhone naar de plaatselijke Apple Store ging. De medewerkers daar zeiden dat er maar twee mogelijkheden zijn. Of ze moet 25 miljoen minuten wachten, of ze zet haar iPhone terug op de fabrieksinstellingen. Met laatstgenoemde optie gaan echter alle gegevens, foto’s en video’s verloren, als van tevoren geen reservekopie werd gemaakt. Uiteraard had de moeder géén back-up gemaakt. Weer een goede reden om uit te leggen wat je allemaal in iCloud kunt bewaren.

Einde onbekend


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Voor welke van de twee mogelijkheden de moeder uiteindelijk heeft gekozen, is niet bekend. Tegen de Apple-medewerker zei ze naar verluidt dat ze toch geen 47 jaar kan wachten om dan aan haar kleinkinderen uit te leggen dat hun vader ooit deze fout heeft gemaakt.