Terug naar Zo lijkt de zonsverduistering op een Apple-logo
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo lijkt de zonsverduistering op een Apple-logo

Door Jelle Mol19 maart 2015 19:002 min. leestijd0

Op vrijdag 20 maart vindt een gedeeltelijke zonsverduistering plaats, die ook in Nederland te zien is. Tenminste, als de wolken geen roet in het eten gooien zoals tijdens de totale zonsverduistering in 1999 (althans, voor de meeste mensen). De weermannnen en -vrouwen van Nederland zijn het er nog niet helemaal over eens, maar voor het geval er deze keer wél wat te zien is, hebben wij uitgezocht op welk tijdstip de zonsverduistering het meest lijkt op een Apple-logo. Disclaimer: een beetje fantasie komt er wel bij kijken.

Zonsverduisteringen

Zonsverduisteringen komen overigens veel vaker voor dan je waarschijnlijk denkt. Enkele keren per jaar vindt er in verschillende delen van de wereld een gedeeltelijke of totale zonsverduistering plaats. Een vergelijkbare eclips met die van 1999 gaan we pas in 2081 weer in Nederland zien. Echte fans zijn eigenlijk een eeuw te vroeg geboren, want in 2135, 2142 en 2151 vinden er in een relatief korte periode maar liefst drie totale zonsverduisteringen plaats.

Zonsverduistering NASA

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vrijdag 20 maart

Maar niet getreurd, want ook op vrijdag 20 maart is er vanaf 09:30 uur hopelijk wat te zien. Onze vriendelijke vrienden van de KNMI hebben berekend dat om 10:37 uur de maximale verduistering van 80% wordt bereikt en om 11:48 uur het feestje weer ten einde is. Daar voegen wij graag onze eigen berekening aan toe: om 09:47 uur lijkt de zon het meest op een Apple-logo. Om de vorm kloppend te maken zit er met een beetje mazzel aan de onderkant een wolk voor; het steeltje zul je er zelf bij moeten fantaseren.

Zonsverduistering 20 maart 2015

Als je gaat kijken, vergeet dan niet zo’n hip eclipsbrilletje op te doen. Hopelijk ligt er nog ergens eentje te verstoffen van 16 jaar geleden, want door een cd, chipszak of negatiefje kijken beschadigt je ogen net zo goed. Probeer eventueel de lokale sterrenwacht.

Eclipsbril

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar