Terug naar Zo gaat de iWatch je leven veranderen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo gaat de iWatch je leven veranderen

Door Jelle Mol7 juli 2014 13:392 min. leestijd0

 

Health in iOS 8

Met de nieuwe Health-app in iOS 8 én de aanstaande iWatch weet je straks altijd hoe het gesteld is met je gezondheid. Al je gezondheidsgegevens uit apps en gadgets worden in Health gebundeld en zijn in de toekomst ook voor zorginstellingen toegankelijk. Hoe gaat dit je leven veranderen? In iCreate 60 presenteren we deze ontwikkeling uitgebreid; we geven hier alvast een voorproefje.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

iOS 8

In de volgende versie van Apple’s mobiele besturingssysteem verzamelt Health alle mogelijke gezondheidsinformatie die het op je telefoon kan vinden. Denk daarbij aan het registreren van beweging (RunKeeper), slaap (Sleep Cycle) en bijhouden van voeding (Jawbone UP). Het dashboard van de Health-app biedt vervolgens een totaaloverzicht van al deze data, toegespitst op jouw persoonlijke wensen.

Interpretatie van Health data bij Radboudumc

De data zijn dus beschikbaar, maar wie interpreteert ze? Hiervoor werkt Apple samen met zorginstellingen aan een manier om data veilig naar dokters te sturen. Een van Apple’s Health-partners is het REshape & Innovation Center van het Radboudumc in Nijmegen. Volgens REshape moet de patiënt in de toekomst meer samenwerken met de artsen en meer zaken zelf doen.

Een van de initiatieven is ‘Hereismydata’, vertelt Lucien Engelen, directeur van REshape. ‘Informatie uit de Health-app gaat straks direct naar Hereismydata. Je meet thuis je bloeddruk en je hoeft in het beste geval niet meer naar de kliniek te komen.’ De gebruiker bepaalt met wie de Health-informatie gedeeld wordt. Op die manier kan bijvoorbeeld de huisarts de cholesterolspiegel van een patiënt monitoren.

De toekomst van Health: iWatch

Er is een heleboel meetapparatuur nodig om de gegevens van Health te vullen. Hoogstwaarschijnlijk gaat Apple hiervoor binnenkort een oplossing presenteren: de langverwachte iWatch. Een slim horloge dat niet alleen naadloos samenwerkt met de iPhone, iPad en Mac, maar ook (en waarschijnlijk vooral) Health-data gaat vastleggen. Hiervoor zou de iWatch zijn uitgerust met onder andere een bloeddrukmeter, een zweetsensor en een versnellingsmeter om beweging te registreren. De verwachting is dat we hier in het najaar meer over horen.

In iCreate 60 lees je meer over Hereismydata, mogelijke sensors op de iWatch en de digitale revolutie in de zorg.

iWatch concept

iWatch-concept door Martin Hajek & Adam Banks (www.martinhajek.com)

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar