Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo bewaar jij jouw crypto’s op een veilige manier!

Auteur: iCreate
0 reacties
iPhone met slotje


Lees verder na de advertentie

De crypto-markt geldt al jaren als een enorm opkomende markt. Zeker in 2021 is de interesse in crypto’s enorm gestegen. De meeste interesse is er in Bitcoin, maar ook andere digitale munten zoals Ethereum en Cardano zijn populair. Steeds meer mensen leren hoe ze de crypto’s via online handelsplatformen kunnen kopen. Echter zijn er enorm veel mensen die vervolgens weinig doen aan het beschermen van hun vermogen. Als je dit vergelijkt met contant geld is dat zeer vreemd.

Niemand laat zomaar zijn portemonnee rondslingeren en grote contante bedragen gaan vaak in een kluis. Toch gebeurt dit online nog te vaak. Dit komt voornamelijk doordat mensen opgegroeid zijn met het sparen bij banken, waarbij banken zorgden voor de beveiliging.

Kleine veiligheidsmaatregelen die een groot verschil maken

1. 2fa

Voor het beveiligen van jouw vermogen zijn er een aantal kleine aandachtspunten die zomaar je redding kunnen zijn. Zo is het verstandig om een dubbele verificatie te gebruiken indien je wilt inloggen op het handelsplatform. Dit wordt ook wel 2-Factor Authenticatie of 2FA genoemd. Vaak betekent dit dat je naast je wachtwoord ook een speciale code via de SMS krijgt. Aandacht besteden aan je mobiele veiligheid is daarom ook raadzaam.

2. Virusscanner

Ook een goede virusscanner voor je computer en mobiel is een verbetering van je beveiliging. Hierdoor houdt je hackers en keyloggers buiten de deur. Daarnaast is een wachtwoord op je computer instellen een kleine ingreep die je een hoop ellende kan besparen. Verder wordt er aangeraden om software te installeren tegen malware. Wil je helemaal geen risico lopen? Gebruik dan een laptop die nog nooit met het internet is verbonden en dus geen virussen kan bevatten. Je kunt zelf hier de beste laptops vergelijken.


kooptip

Malware beschadigt zowel je privacy als je computer, twee belangrijke aspecten bij het beschermen van je cryptomunten!

Naast de veiligheidsmaatregelen op het handelsplatform, is het ook verstandig om cryptomunten van het handelsplatform af te halen. Zeker indien je voor de lange termijn investeert is het belangrijk dat je cryptomunten veilig zijn. Indien je actief handelt in cryptomunten kan je altijd een deel van je vermogen laten staan op het handelsplatform.

In het verleden zijn er meerdere platformen geweest die gehackt zijn.

Deze manier van je investering verliezen kan voorkomen worden door jouw cryptovaluta van het handelsplatform te halen. Je kan ze vervolgens plaatsen op een hardware wallet.

3. Bescherm je cryptomunten met een hardware wallet

De meest veilige manier om jouw crypto’s op te slaan is via een hardware wallet. Een hardware wallet is een apparaat met een usb-aansluiting, die zorgt dat jouw digitale munten veilig op de blockchain staan opgeslagen. Zorg dat jij alleen de code hebt. Het is daarom zeer belangrijk dat je de code goed bewaart en niemand weet wat de code is!

Een hardware wallet is dé manier om echt eigenaar van jouw crypto’s te zijn. Bij handelsplatformen of online wallets ben je altijd afhankelijk van een andere partij. Daarnaast is het de ultieme veiligheidsoptie. Naast alle maatregelen voor je computer is het alsnog mogelijk dat deze crasht. Door alle cryptomunten op de hardware wallet te hebben, heeft dit geen invloed op je vermogen.