Terug naar 6 redenen om je te verheugen op iOS 9
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

6 redenen om je te verheugen op iOS 9

Door Laura Grootaarts16 september 2015 13:533 min. leestijd0

Vanaf vanavond 19.00 uur kun je iOS 9 downloaden voor je iPhone, iPad of iPhone. Waarom je deze update niet mag missen? Wij zetten de belangrijkste en leukste redenen graag voor je op een rij.

iPad splitscreen

1. Je hebt met iOS 9 minder opslagruimte nodig

Dat is iets wat je meteen merkt als je iOS 9 zo gaat downloaden. iOS 9 is een heel stuk compacter dan zijn voorganger. Heb je in het vervolg te weinig opslagruimte voor een update? Dan kan iOS 9 zelfs apps tijdelijk verwijderen en achteraf weer terugzetten. En er is voortaan zoiets als app thinning: van een app worden alleen de hoognodige onderdelen geïnstalleerd. Geen iPad-knoppen dus die ruimte opvreten van je iPhone. Games kun je in stukjes en beetjes downloaden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Multitasken op de iPad

Met iOS 9 op de iPad kun je voortaan twee apps tegelijk gebruiken. Je kunt ze naast elkaar in het scherm zetten. Nog zo’n leuke multitaskfunctie is het beeld-in-beeld venster: als je een YouTube-filmpje bekijkt, kun je in de tussentijd gewoon een mailtje beantwoorden, of iets opzoeken op internet.

3. De Notities-app is uitgebreid

De app Notities krijgt een complete make-over in iOS 9. Het wordt een app om al je gedachten, ideeën en hersenspinsels te verzamelen. Deel informatie vanuit allerlei andere apps, maak handige lijstjes of teken voortaan wat je in je hoofd hebt. De app bevat zelfs een lineaal. Natuurlijk worden je notities direct gesynchroniseerd met al je Apple-apparaten.

4. Je batterij gaat langer mee

iOS 9 springt een stuk efficiënter om met energie. En dat is mooi, want het betekent dat je straks minder snel je iPhone of iPad op te laden. Trucje: leg je iPhone omgekeerd op tafel, en hij licht niet meer op bij ieder bericht, wat batterijduur scheelt. Daarnaast is er een energiebesparende modus die op een gegeven moment automatisch aan gaat, maar die je ook zelf kunt activeren.

5. Je vindt sneller wat je zoekt

Je iPad en iPhone analyseren voortaan je dagelijks leven en proberen je zo een stapje voor te zijn als je iets zoekt. Open je elke dag een nieuws-app bij het ontbijt? Dan zet iOS 9 de app alvast voor je klaar. Sluit je een koptelefoon aan op je iPhone, dan snapt het apparaat dat je muziek zoekt. Het instellingen-menu hoef je ook niet meer uit je hoofd te leren: via een zoekvenster vind je zonder omwegen precies de instelling die je nodig hebt.

6. Adblockers voor Safari

Voor desktop-computers bestaat het al een hele tijd, maar nu worden ze dus ook geïntroduceerd op je iPhone en iPad: adblockers. Vanaf iOS 9 zijn er apps beschikbaar in de App Store om irritante advertenties te blokkeren.

En? Ben je inmiddels ook van plan om iOS 9 te downloaden? Kijk ook naar ons artikel over dingen die je moet weten als iOS 9 vanavond beschikbaar komt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar