Terug naar Zelfs geen artistiek naakt op de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zelfs geen artistiek naakt op de iPhone

Door Redactie iCreate17 februari 2010 16:032 min. leestijd0

De Nederlandse site voor serieuze fotografie PhotoQ mag van Apple geen artistiek naakt verspreiden via de iPhone. PhotoQ heeft een app ontwikkeld waarmee op de iPhone portfolio’s van fotografen bekeken kunnen worden. Deze applicatie is door Apple geweigerd omdat er in de portfolio’s ook foto’s te vinden zijn met naakte lichaamsdelen. Deze foto’s mogen dan onderdeel uitmaken van een reportage over nudisme, mopperkont Apple wil het niet hebben.

Edie Peters, oprichter van PhotoQ, vindt dat Apple te ver gaat: “Het gaat om foto’s die zijn gemaakt door serieuze fotografen die journalistieke reportages produceerden. De foto’s zijn interessant om te bekijken, maar als je ze ziet, begrijp je gelijk dat ze in het geheel niet zijn gemaakt ter opwekking van erotisch genot. Feitelijk beknot Apple de journalistieke vrijheid.”

Natuurlijk gaat Apple te ver, de twee foto’s in het bericht van PhotoQ zijn absoluut niet pornografisch, er staan alleen blote borsten op. Het hele land heeft deze foto’s al kunnen bewonderen in de Volkskrant, het volk hoeft dus niet door Apple beschermd te worden, het ‘kwaad’ is al geschied. Dit nieuws verbaast me niet, Apple heeft in de App Store alle macht in handen en ze hebben blijkbaar weinig redenen nodig om een applicatie te weigeren. Misschien zijn Nederlanders te nuchter om de preutse instelling van het Amerikaanse Apple te begrijpen. Maar voor PhotoQ zit er weinig anders op dan de software aan te passen om de bezwaren van Apple weg te nemen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar