Terug naar YouTube geeft verticale video's eindelijk goed weer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

YouTube geeft verticale video's eindelijk goed weer

Door Laura Grootaarts22 december 2017 10:431 min. leestijd0

Steeds meer video’s die gemaakt worden met een smartphone zijn verticaal. Dat kijkt niet echt prettig, maar YouTube heeft er nu in ieder geval voor gezorgd dat de app rekening houdt met verticale video’s.

Bye bye, black bars

In het verleden bleef YouTube stug vasthouden aan een horizontaal scherm. Dat betekende dat verticale video’s tot nu toe altijd getoond werden met aan weerszijden zwarte balken. Nu is de app beter geschikt voor dit soort video’s: houd je je iPhone verticaal vast (in portretmodus), dan zie je de video’s ook zoals ze bedoeld zijn: ze vullen het complete scherm.

Sommige video’s zullen nog steeds eigenwijs op de oude manier getoond worden. Dat komt dan omdat mensen rondom hun verticale video zelf al zwarte balken hebben toegevoegd om de video horizontaal te maken. YouTube kan dit soort filmpjes niet detecteren.

YouTube: verticale video’s eerder al aangekondigd

Youtube kondigde in augustus van dit jaar al aan dat verticale video’s voortaan in volledig formaat getoond zouden gaan worden. Toen veranderde ook al het logo van de dienst en werden en verschillende nieuwe YouTube-functies doorgevoerd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar