Terug naar YouTube is verbeterd: wat is er nieuw?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

YouTube is verbeterd: wat is er nieuw?

Door Laura Grootaarts30 augustus 2017 15:062 min. leestijd0

YouTube heeft een ander uiterlijk gekregen. Wat direct opvalt, is het nieuwe YouTube logo – voor het eerst in twaalf jaar is dit veranderd. Maar er zijn ook nieuwe functies voor zowel de app als de desktop-versie.

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

YouTube Desktop

Naast een simpelere en intuïtievere vormgeving, is de belangrijkste vernieuwing op Mac het nieuwe donkere thema. Daarmee werd al een tijdje getest, maar nu is deze voor iedereen gemakkelijk toegankelijk. Je kunt het donkere thema aan en weer uit zetten door op je profielfoto rechtsboven te tikken. Vooral ’s avonds is zo’n donker thema fijner: het kijkt rustiger.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

YouTube-app

YouTube is vooral aan het experimenteren met de app, die kun je voortaan besturen met eenvoudige gebaren. Eerder dit jaar werd al de optie om snel vooruit en terug te spoelen ingebouwd en daaraan wordt met deze update iets meer ruchtbaarheid gegeven. Ook nieuw is dat je zelf kunt bepalen hoe je snel (of hoe langzaam) je een video afspeelt: de afspeelsnelheid kies je via de drie puntjes bovenin.

Er komen nog meer veranderingen aan: de player past zich bijvoorbeeld aan aan het formaat van je video – bijvoorbeeld vierkante filmpjes of video’s in portretmodus. Eer komen dan geen vervelende balken meer in zicht. En je kunt straks van het ene naar het andere filmpje vegen. De vernieuwingen worden beetje bij beetje uitgerold en in de video hieronder zie je wat er allemaal nieuw is.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar