Terug naar YouTube Gaming nu voor iOS: kijk mee hoe anderen gamen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

YouTube Gaming nu voor iOS: kijk mee hoe anderen gamen

Door Laura Grootaarts7 april 2016 14:172 min. leestijd0

Gamen is voor veel mensen een grote hobby, maar meekijken met hoe anderen gamen? Geloof het of niet, dat is zo mogelijk nóg populairder en onder de populairste YouTubers vind je veel gamers. Vorig jaar werd daarom YouTube Gaming geïntroduceerd. Naast de website is er nu ook een app: vandaag heeft deze gamestreamingdienst zijn debuut gemaakt in de App Store.

YouTube Gaming-app

Meer dan 25.000 games in YouTube Gaming

Met de gratis app YouTube Gaming kun je video’s bekijken van nu al meer dan 25.000 games. Ook kun je direct aanhaken bij livestreams van mensen die aan het gamen zijn en dan samen met andere kijkers chatten en commentaar geven op de prestaties van de gamer. Je kunt je abonneren op je favoriete kanalen, als er dan een stream van start gaat, kun je direct meekijken. Zelf rechtstreeks je gameprestaties uitzenden via de app is nog nog niet mogelijk, maar misschien komt daarin nog verandering. De Android-versie van de app biedt die optie namelijk al wel. Met de front-camera kun je dan ook opnames van jezelf maken zodat de kijkers niet alleen jouw vorderingen in bijvoorbeeld Minecraft en GTA zien, maar meteen ook meekrijgen hoe jij daarop reageert. Voor iOS is dit nog even toekomstmuziek.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Concurrent van Twitch

YouTube Gaming is een concurrent voor het streamingplatform Twitch, waar dagelijks miljoenen mensen meekijken met livestreams van games. Twitch is in handen van Amazon. Vorig jaar lanceerde YouTube in Amerika ook al YouTube Red, waarbij abonnees tegen betaling video’s kunnen bekijken zonder daarbij onderbroken te worden door reclames. In Nederland wachten we nog op YouTube Red.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar