Terug naar Xoom wordt veel duurder dan de iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Xoom wordt veel duurder dan de iPad

Door Redactie iCreate16 februari 2011 12:462 min. leestijd1

Herinner je de Xoom nog? De “revolutionaire iPad-killer” Met Android 3.1 Honeycomb? Vorige week hadden we het er al over omdat fabrikant Motorola in zijn Superbowl-commercial hard uithaalde naar Apple. Volgens de reclame is de Xoom een tablet voor een betere wereld.

Aan die betere wereld hangt blijkbaar wel een prijskaartje. Gadgetweblog Engadget kwam er vorige week achter dat de Amerikaanse webwinkel Best Buy de Xoom vanaf 24 februari zou gaan aanbieden voor 799 dollar. Dat is 300 dollar duurder dan de instap-iPad en 70 dollar duurder dan de iPad 3G 32GB.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Maar het verhaal gaat verder: twee dagen geleden zette Best Buy de prijs van het apparaat opeens op 1199 dollar. 700 dollar duurder dan de goedkoopste iPad en 470 Dollar meer dan de iPad 3G 32GB. Maar gelukkig kan de Xoom wel concurreren met Apple’s goedkoopste MacBook Pro. Die is namelijk even duur.

Kort na dit bericht verdween de Xoom van de Best Buy website.

Op die manier komt die iPad-concurrentie natuurlijk niet van de grond. Apple heeft traditioneel altijd het nadeel dat ze betere producten maken, maar hogere prijzen vragen. Nu heeft de concurrentie grote moeite om naar Apple’s prijsniveau te dalen, terwijl Honeycomb zich nog moet bewijzen. Motorola kan op die manier natuurlijk wel een betere wereld beloven (en serieus: wij zijn vóór goede concurrentie), maar dat dure gras aan de overkant van de heuvel lijkt nog niet echt groener te worden…

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ur
Lezer
ur

En hij is nu nog “een killer; maar als Apple nu wel met een nieuwe iPad gaat komen => kan deze wel eens een Xoom killer kunnen zijn…..EN dan misschien ook nog goedkoper….