Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

WWDC gemist? Dit waren onze favoriete functies

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WWDC 2021 wallpaper


Lees verder na de advertentie

Apple’s WWDC is van start gegaan – en hoe! Tijdens een overvolle keynote van bijna twee uur stapelde Apple de ene aankondiging op de andere. Er werd geen nieuwe hardware meer aangekondigd, maar één ding is zeker: al je Apple-producten voelen binnenkort weer als nieuw! Heb je het event gemist? Geen probleem, we zetten de highlights graag voor je op een rij!

Opdrachten op de Mac!

Dé highlight van macOS Monterey is voor ons de integratie van de automatiserings-app Opdrachten. We waren al groot fan van Opdrachten op de iPhone en iPad, en kunnen nu niet wachten om ook takenreeksen in macOS samen te stellen. Verder hopen we dat ermee nog meer mee mogelijk gaat zijn dan in iOS. En gelukkig is Apple zelfs doorgewinterde gebruikers van Automator niet vergeten, want dit oude automatiserings-programma werkt in de toekomst gewoon netjes samen met Opdrachten.

De Weer-app van iOS 15


kooptip

Apple heeft allerlei fancy nieuwe functies aangekondigd vanavond. ‘Focus’ zorgt ervoor dat je niet afgeleid raakt, Berichten wordt veel socialer, meldingen zitten in een nieuw jasje en met Live Text kun je tekst vanuit foto’s omzetten naar getypte tekst. Maar de app die we waarschijnlijk het vaakst van allemaal gaan gebruiken? Dat wordt ongetwijfeld Weer! Het weerbericht ziet er veel gaver uit dankzij de nieuwe grafische weergave, met duidelijke overzichtskaarten. En de animaties geven veel meer duidelijkheid dan nu het geval is.

Portretfoto’s op je Watch-face

De portretfoto’s van de iPhone zijn al sinds de introductie een fantastische functie. Met deze nieuwe Watch-face in watchOS 8 zie je ze niet alleen elke keer als je naar je horloge kijkt, Apple heeft ze nóg meer tot leven gebracht. Dankzij een slim 3D-trucje kun je inzoomen op het hoofd, en kan deze zelfs over de tijd vallen.

Split View bij iPadOS

Split View iPadOS 15

Met meerdere apps naast elkaar werken? Dat kan uitstekend op een Mac, maar op een iPad was het een gedoe. Met iPadOS 15 maakt Apple de Split View-modus op de iPad eindelijk intuïtief. Voor het openen van de Split View-modus hoef je geen onhandige veeggebaren te kennen. Boven iedere app nestelen zich nieuwe multitasking-knoppen. Daarmee open je snel de multistasking-weergave. Bovendien kun je veel sneller switchen tussen apps die je hierin open hebt staan, door ze vanuit boven naar beneden te vegen.