Terug naar WWDC: ‘Wel muziekstreamingdienst, geen online tv-abonnement’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WWDC: ‘Wel muziekstreamingdienst, geen online tv-abonnement’

Door Jelle Mol2 juni 2015 09:282 min. leestijd0

Alle geruchten wijzen erop en The Wall Street Journal, die het vrijwel altijd bij het rechte eind heeft, weet het nu zeker: Apple lanceert volgende week op de WWDC een muziekstreamingdienst voor 10 dollar per maand. De muziekverkoop via iTunes zakt steeds verder weg en hoewel Apple relatief laat komt met een dergelijke dienst, zou het zomaar een succes kunnen worden dankzij de miljoenen klanten die het bedrijf via iTunes reeds heeft.

Apple en Beats

WWDC muziekstreamingdienst

Volgens The Wall Street Journal (betaalmuur) neemt Apple nu 80-85% van de digitale muziekverkoop voor zijn rekening, terwijl 86% van alle muziekstreaming in de VS via Spotify verloopt. Tijd voor actie, en dus komt er volgende week een vernieuwde muziekdienst beschikbaar, gebaseerd op het eerder ingelijfde Beats Music. Zoals eerder uitlekte zal er geen gratis variant met reclame beschikbaar komen zoals bij Spotify, maar kan een aantal liedjes wel gratis beluisterd worden. Daarnaast wordt iTunes Radio nieuw leven ingeblazen met radioprogramma’s van bekende dj’s.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kannibalisatie

Apple zou er geen problemen mee hebben dat met deze stap de eigen muziekverkoop via iTunes verder gekannibaliseerd wordt. Klanten die voor 10 dollar een album kopen in iTunes, zouden zelfs een melding krijgen dat ze voor 10 dollar ook onbeperkt kunnen streamen. Eerder gingen geruchten over een aparte app die voorgeïnstalleerd wordt in een nieuwe versie van iOS, maar de dienst zou ook ondergebracht kunnen worden in de bestaande Muziek-app in iOS 8.4.

Muziek Beta 8.4 2

Platenmaatschappijen

Er is nog wel een probleempje: volgens bronnen zijn niet alle grote platenmaatschappijen aan boord. Apple zou nog in onderhandeling zijn met drie grote jongens: Universal, Sony en Warner. Het is echter onwaarschijnlijk dat het uitblijven van een deal de lancering zal vertragen. Bovendien is de kans groot dat de muziekstreamingdienst eerst in de VS gelanceerd zal worden en andere landen pas later volgen.

Geen online tv-abonnement

Naast een muziekstreamingdienst was de verwachting dat op de WWDC ook een online tv-dienst gepresenteerd wordt. Volgens Re/code is het daar echter nog te vroeg voor: de afspraken rondom licenties zijn nog niet klaar. Mogelijk wordt Apple Web TV pas eind dit jaar gelanceerd, of zelfs in 2016. Voor een vast bedrag per maand zou het daarmee mogelijk worden om toegang te krijgen tot een vast zenderpakket van 25 kanalen, waaronder ABC, CBS en Fox.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar