Terug naar Apple vernieuwt WWDC-app met verfrist design, nieuwe video's en mysterieuze titels
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple vernieuwt WWDC-app met verfrist design, nieuwe video's en mysterieuze titels

Door Koen van Ekeren31 mei 2017 12:282 min. leestijd0

Het aftellen naar WWDC 2017 is nu écht begonnen. Over vijf dagen trapt de conferentie voor ontwikkelaars af in Californië en daar kijken we naar uit. Net op tijd heeft Apple de officiële WWDC-app nog een flinke update gegeven.

WWDC-app

Vernieuwde versie WWDC-app

De WWDC-app is gericht op ontwikkelaars. Ze gebruiken de app vooral om op de hoogte te blijven van het tijdschema en de locaties van de evenementen. In tegenstelling tot eerdere jaren kunnen ook niet-ontwikkelaars de app gebruiken, want zonder in te loggen krijg je toegang tot alle functies.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nieuw in de app zijn de video-afspeellijsten over verschillende ontwikkelaarsthema’s. Ze gaan bijvoorbeeld over het ontwikkelen van game-apps, de programmeertaal Swift en de beveiliging van apps. Ook bevat de app stickers voor iMessage met klassieke Apple-iconen.

De bijgewerkte versie heeft interactieve kaarten en een nieuw ‘Venue’-tabblad. Hier krijg je informatie over de locatie van de conferentie. Deze wordt dit jaar gehouden in het Californische San Jose, in plaats van het iets noordelijker gelegen San Francisco.

Verder heeft Apple de WWDC-app een frisse lik verf gegeven. Vorig jaar voerden de donkere tinten de boventoon. Dit veroorzaakte speculaties over een mogelijke nieuwe donkere modus in iOS 10, die er uiteindelijk niet kwam. Nu is het thema van de WWDC-app een stuk kleuriger en heeft het app-icoon niet een donkerblauwe, maar een helderrode kleur.

Mysterieuze titels

In het tijdschema hebben enkele sessies wat mysterieuze titels, want Apple houdt de inhoud daarvan nog geheim. Door te scrollen in de planning zie je grappige – en vaak wat flauwe – titels als ‘?  this session name hasn’t been engaged yet’ (deze sessie is nog niet bezet), ‘?  to bee determined’ (nog nader te bepalen), en ‘? nobody nose what to call this yet’ (niemand weet hoe dit genoemd moet worden).

WWDC 2017 begint op maandag 5 juni om 19.00 uur Nederlandse tijd. Naar verwachting presenteert Apple dan allerlei nieuwe functies van iOS 11, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad. En misschien kondigt de tech-gigant ook wel nieuwe producten aan, zoals de Siri-Speaker.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar