Terug naar ‘Geen nieuwe hardware tijdens WWDC vanavond’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Geen nieuwe hardware tijdens WWDC vanavond’

Door Laura Grootaarts22 juni 2020 09:212 min. leestijd0

Vanavond om 19.00 uur start Apple’s WWDC met een keynote. Daarin wordt vooruitgeblikt op Apple’s nieuwe software. En misschien krijgen we ook nieuwe Apple-producten te zien. Toch? Volgens bekende Apple-lekkers zou dat laatste nog wel eens tegen kunnen vallen …

WWDC 2020

WWDC 2020 zonder hardware


Jon Prosser en Max Weinbach beweren dat Apple vanavond geen nieuwe hardware presenteert. Volgens Prosser zijn de aankondigingen ‘geschrapt’. Beiden houden overigens een slag om de arm. Prosser hoopt dat hij ernaast zit, Weinbach zegt zijn bronnen met een korreltje zout te nemen.

Wat we wel mogen verwachten is de aankondiging van een toekomstige hardware-verandering. Apple zal op termijn overstappen van Intel naar zelfgemaakte ARM-chips voor de Mac. Zo’n overstap qua processors heeft nogal wat voeten in de aarde, zeker voor ontwikkelaars. Want heel veel software zou dan opnieuw geschreven moeten worden.

WWDC voor ontwikkelaars

Apple’s WWDC is een event voor ontwikkelaars en staat logischerwijs in het teken van software, oftewel de updates van de besturingssystemen. Toch wil Apple ook nog wel eens een nieuw product onthullen. Vorig jaar werd tijdens de WWDC bijvoorbeeld de Mac Pro aangekondigd.

Ook voor dit jaar waren er de nodige geruchten over hardware tijdens de WWDC. Zo zou er een compleet nieuw ontworpen iMac in de spotlights kunnen staan: Apple’s desktop-computer zou een iPad Pro-achtig design krijgen, met smalle randen rondom het scherm. Daarnaast werd er druk gespeculeerd over de AirTag (bluetooth tracker om alles mee te traceren) en een over-ear koptelefoon.

Ook zonder hardware heeft Apple meer dan voldoende nieuws vanavond. Zo krijgen we een sneakpreview van iPadOS & iOS 14, macOS 10.16, tvOS 14 en watchOS 7. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Houd deze website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief:

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar