Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Geen nieuwe hardware tijdens WWDC vanavond’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WWDC 2020


Lees verder na de advertentie

Vanavond om 19.00 uur start Apple’s WWDC met een keynote. Daarin wordt vooruitgeblikt op Apple’s nieuwe software. En misschien krijgen we ook nieuwe Apple-producten te zien. Toch? Volgens bekende Apple-lekkers zou dat laatste nog wel eens tegen kunnen vallen …

WWDC 2020 zonder hardware


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt


Jon Prosser en Max Weinbach beweren dat Apple vanavond geen nieuwe hardware presenteert. Volgens Prosser zijn de aankondigingen ‘geschrapt’. Beiden houden overigens een slag om de arm. Prosser hoopt dat hij ernaast zit, Weinbach zegt zijn bronnen met een korreltje zout te nemen.

Wat we wel mogen verwachten is de aankondiging van een toekomstige hardware-verandering. Apple zal op termijn overstappen van Intel naar zelfgemaakte ARM-chips voor de Mac. Zo’n overstap qua processors heeft nogal wat voeten in de aarde, zeker voor ontwikkelaars. Want heel veel software zou dan opnieuw geschreven moeten worden.

WWDC voor ontwikkelaars

Apple’s WWDC is een event voor ontwikkelaars en staat logischerwijs in het teken van software, oftewel de updates van de besturingssystemen. Toch wil Apple ook nog wel eens een nieuw product onthullen. Vorig jaar werd tijdens de WWDC bijvoorbeeld de Mac Pro aangekondigd.

Ook voor dit jaar waren er de nodige geruchten over hardware tijdens de WWDC. Zo zou er een compleet nieuw ontworpen iMac in de spotlights kunnen staan: Apple’s desktop-computer zou een iPad Pro-achtig design krijgen, met smalle randen rondom het scherm. Daarnaast werd er druk gespeculeerd over de AirTag (bluetooth tracker om alles mee te traceren) en een over-ear koptelefoon.

Ook zonder hardware heeft Apple meer dan voldoende nieuws vanavond. Zo krijgen we een sneakpreview van iPadOS & iOS 14, macOS 10.16, tvOS 14 en watchOS 7. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Houd deze website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief: