Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

WWDC 2020: dit verwachten we van het Apple-event

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
WWDC 2020 verwachtingen


Lees verder na de advertentie

Het Worldwide Developers Conference (WWDC) begint dit jaar op maandag 22 juni. De ontwikkelaarsconferentie draait vooral om nieuwe software (waaronder iOS 14) en wordt dit jaar de grootste ooit, zei Apple. Wat Apple allemaal gaat presenteren tijdens de 31e editie van het evenement? Dit zijn onze WWDC 2020 verwachtingen!

WWDC 2020 verwachtingen

Er is één groot verschil met eerdere edities: WWDC is volledig virtueel. Vanwege de coronacrisis is het niet mogelijk om duizenden ontwikkelaars, journalisten en andere belangstellenden samen te laten komen in Californië. Daarom vindt de conferentie compleet online plaats, inclusief workshops voor ontwikkelaars en een keynote. Dit verwachten we van het evenement.

iOS en iPadOS 14

De WWDC is traditioneel het moment waarop Apple de nieuwe besturingssystemen aankondigt en alvast een demonstratie geeft van de nieuwe functies. Dit jaar verwachten we iOS en iPadOS 14 voor de iPhone en iPad. Dankzij een gelekte testversie van iOS 14 zijn veel nieuwe functies al bekend.

Het beginscherm van de iPhone is straks bijvoorbeeld waarschijnlijk in te richten met widgets – een populaire Android-functie. Ook is er meer mogelijk met wallpapers en krijgt iOS 14 allerlei functies voor mensen met gehoorverlies. Verder zou er een fitness-app in de maak zijn.

macOS 10.16


kooptip

Ook presenteert Apple de opvolger van macOS Catalina: macOS 10.16. Zo veel we al weten over iOS 14, zo weinig is er nog bekend over dit nieuwe besturingssysteem voor de Mac. Naar nieuwe functies is het nog gissen. Wel verwachten we dat er weer apps zijn die de oversteek naar macOS maken, zoals Opdrachten. Deze app is al een tijdje beschikbaar op de iPhone en gaat waarschijnlijk Automator vervangen.

watchOS 7 en tvOS 14

Voor de Apple Watch verschijnt watchOS 7. Waarschijnlijk met een slaaptracker, ouderlijk toezicht en uiteraard ook weer nieuwe wijzerplaten. En de update van tvOS 14 zorgt vermoedelijk voor een kindermodus en Schermtijd.

Nieuwe producten

De hoofdmoot van de WWDC bestaat uit software, maar soms presenteert Apple ook nieuwe producten. Insiders noemen nog steeds de AirTags – Apple’s bluetooth tracker waarmee je je kostbare spullen altijd kunt traceren. Het is zeker dat het apparaatje er komt, de vraag is alleen wanneer. Ook Apple’s over-ear koptelefoon – de AirPods Studio – zou zomaar zijn debuut kunnen maken tijdens de WWDC.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste WWDC-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!