Terug naar Gelekt! macOS Big Sur is nieuwe naam, widgets in iOS 14 en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gelekt! macOS Big Sur is nieuwe naam, widgets in iOS 14 en meer

Door Koen van Ekeren22 juni 2020 10:203 min. leestijd0

Vlak voor de WWDC-keynote heeft een zeer betrouwbare Apple-lekker nieuwe informatie gedeeld over de functies die Apple vanavond aankondigt. Interessant is ‘macOS Big Sur’, dat tegen de verwachting in een grote update lijkt te worden. Ook is er meer bekend over de functies van iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 en watchOS 7.

WWDC 2020 lek

WWDC 2020 lek

De informatie komt af van de mysterieuze Twitter-gebruiker L0vetodream, die zeer nauwkeurig is als het gaat om zijn voorspellingen. Zo’n beetje alles wat hij over Apple lekt (hij deed eerder zo’n twintig voorspellingen), komt later ook uit. Genoeg reden om aandachtig naar zijn laatste ‘lekken’ te kijken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

L0vetodream geeft bijvoorbeeld de naam van macOS 10.16 prijs: macOS Big Sur. Dit is een gebied aan de kust van Californië. Van het nieuwe macOS werd een bescheiden upgrade verwacht, maar de Apple-lekker denkt daar anders over. Er zou een nieuw ontworpen gebruikersinterface komen en Apple heeft een ‘enorme update’ voor Safari in het verschiet liggen.

iOS 14 functies

Ook het nieuwe iOS wordt besproken. Het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone zou iOS 14 worden genoemd (en dus niet iPhone OS 14 zoals eerder werd gesuggereerd). Vooral het thuisscherm lijkt Apple flink aan te pakken.

De app-icoontjes zouden anders zijn opgesteld. Mogelijk wordt hierbij gedoeld op het feit dat je apps straks kunt rangschikken op bijvoorbeeld recent gebruikte apps. Ook zou het voor het eerst mogelijk worden om widgets in het thuisscherm te plaatsen. Verder zou een inkomend telefoongesprek niet meer op een volledig scherm worden weergegeven.

A14-chip

In een andere voorspelling zegt hij dat dit het jaar wordt van de A14-processor. Naar verluidt is dit niet alleen de chip van de nieuwe iPhone 12, maar komt er ook een variant die een Mac zal aandrijven. De kans is groot dat Apple hier vanavond meer over vertelt.

Voor iPadOS verwacht L0vetodream een nieuw ontworpen Sidecar. Dit is het programma waarmee je je iPad gebruikt als tweede scherm voor je Mac. tvOS 14 maakt het mogelijk om je HomeKit-apparaten te bedienen. Met watchOS 7 heeft de Apple Watch een ingebouwde slaaptracker en er is zelfs een functie om het wassen van je handen te monitoren. Verder komt er ook voor de Watch een nieuw thuisscherm aan.

Wil je op de hoogte blijven van het Apple-nieuws van vanavond? Houd onze website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar