Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Vanavond om 19.00 uur begint Apple WWDC 2019: 10x dit kun je verwachten

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
WWDC 2019 voorspellingen


Lees verder na de advertentie

Vandaag om 19:00 uur gaat de keynote van het jaarlijkse WordWide Developers Conference (WWDC) van Apple start! Tijdens het misschien wel leukste Apple-event van het jaar presenteert het bedrijf uit Cupertino de nieuwe versies van macOS, iOS en watchOS. We geven je alvast een voorproefje van wat je van het evenement kunt verwachten.

WWDC 2019 voorspellingen

Door verschillende lekken weten we beter dan ooit wat Apple tijdens de ontwikkelaarsconferentie onthult. Vooral het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad – iOS 13 – belooft een grote update te worden. Dit is wat Apple vanavond waarschijnlijk presenteert.

1. Donkere modus (iOS)

Vorig jaar maakte Apple tijdens WWDC de komst van een donkere modus naar macOS bekend; nu krijgt ook iOS er een. Het gaat om een systeembrede donkere modus, waarbij met één druk op de knop alle menu’s en apps in een donker jasje worden gestoken.

2. Nieuwe volumebalk (iOS)

Het is een grote ergernis voor veel iPhone- en iPad-gebruikers; pas je het volume aan, komt er een venstertje in beeld dat een groot deel van je scherm bedekt. In iOS 13 wordt dit een stuk subtieler weergegeven.

3. Slaapmodus (iOS)


kooptip

Het Bedieningspaneel krijgt er volgens geruchten een handige regelaar bij: Slaapmodus. Zet je deze knop aan, dan wordt direct Niet storen ingeschakeld, verduistert het toegangsscherm en komen er geen meldingen binnen. Naar verluidt kun je Slaapmodus koppelen aan Bedtijd, een functie die je herinnert dat het tijd is om te slapen.

4. Nieuwe app: Find My (iOS)

De apps Zoek mijn Vrienden en Zoek mijn iPhone gaan verder onder een nieuwe app: Find My (vertaald dus iets als ‘Zoek mijn’). Op een plattegrond laat de app je vrienden én je Apple-apparaten zien.

Volgens een ander gerucht wil Apple er zelfs een app van maken waarin je álles terug kunt vinden. Hiervoor zou het een dongel uitbrengen die je kunt bevestigen aan bijvoorbeeld je sleutelbos of tas.

5. Nieuwe Herinneringen-app (iOS en macOS)

De Herinneringen-app wordt grondig herzien. Door een nieuw ontwerp wordt het gemakkelijker om structuur in je herinneringen aan te brengen. In de zijbalk komen bijvoorbeeld vakjes voor ‘Vandaag’, ‘Gepland’, ‘Gemarkeerd’ en ‘Alle’.

6. iPad als tweede scherm (iOS en macOS)

Heb je een iPad én een Mac? Dan word je vanavond waarschijnlijk blij gemaakt met de volgende aankondiging: straks kun je je iPad als tweede scherm gebruiken bij je Mac. Heb je ook een Apple Pencil, dan verandert je iPad zelfs in een tekentablet voor bij je Mac.

7. Berichten (iOS en macOS)

Ook de app Berichten wordt herzien. Gebruikers kunnen een profielfoto en profielnaam instellen en aangeven voor wie dit te zien is. Daarmee moet de Berichtendienst meer gaan lijken op WhatsApp.

8. iPhone-apps naar Mac (macOS)

iOS en macOS groeien steeds meer naar elkaar toe. Vorig jaar kwamen de apps Woning, Dictafoon en Aandelen naar de Mac. Nu komen Podcasts en Apple Music als losse apps naar macOS. Daarnaast is Opdrachten – een app voor het automatiseren van takenreeksen – er straks ook op de Mac. De macOS-app Automator verdwijnt waarschijnlijk.

9. Schermtijd (macOS)

De iPhone heeft sinds iOS 12 een functie om smartphoneverslaving tegen te gaan: Schermtijd. Die functie is er straks ook voor macOS.

10. Mac Pro

Helemaal zeker is het niet, maar het kan goed dat het niet alleen een software-feestje wordt. Dit jaar verschijnt er een nieuwe Mac Pro – zoals Apple dat eerder heeft beloofd – en de conferentie lijkt het ideale podium om de compleet vernieuwde Mac Pro uit de doeken te doen.

WWDC 2019 live volgen

Vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd is de keynote voor iedereen live te volgen via de WWDC 2019 livestream. Uiteraard berichten we ook op icreatemagazine.nl over het evenement. Daarnaast houden we op de website een liveblog bij, die ook op Twitter via @icreate_NL te volgen is.

Na afloop vatten we alles samen in een nieuwsbrief, zodat je helemaal bij bent. Schrijf je hier in:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!