Terug naar WWDC 2017 vindt plaats van 5 tot en met 9 juni
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WWDC 2017 vindt plaats van 5 tot en met 9 juni

Door Sven Lamers16 februari 2017 15:212 min. leestijd0

Apple heeft zonet bekendgemaakt dat de Worldwide Developers Conference (WWDC) van dit jaar van 5 tot en met 9 juni plaatsvindt. Dat betekent dat de keynote waarin Apple iOS 11 en de opvolger van macOS Sierra gaat presenteren, op Pinkstermaandag gehouden gaat worden. Dus: ’s avonds vooral niet naar de meubelboulevard gaan.
WWDC 2017 uitnodiging

Nieuwe oude locatie voor de WWDC 2017

In tegenstelling tot afgelopen jaren vindt het evenement dit jaar niet meer plaats in San Francisco, maar in het nabij gelegen San José. Deze locatie is niet geheel nieuw, tussen 1990 en 2002 hield Apple zijn belangrijke ontwikkelaarsconferentie altijd daar. Bij de keuze van deze nieuwe, oude locatie zal het niet onbelangrijk zijn geweest dat-ie slechts enkele minuten verwijderd is van de nieuwe Apple Campus.

iOS 11 en een nieuwe macOS

In eerste instantie is de WWDC natuurlijk bedoeld voor ontwikkelaars. Deze kunnen aan de slag met platformtechnologieën van Apple, zoals de programmeertaal Swift en de API’s voor ontwikkelaars, te weten SiriKit, HomeKit, HealthKit en CarPlay.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Tegelijkertijd is de WWDC voor Apple het moment om zijn nieuwe besturingssystemen te presenteren. Dit jaar worden dat er waarschijnlijk vier in totaal: iOS 11, macOS 10.13, watchOS 4 en tvOS 11. De nieuwe functies in de software geven meestal al een voorproefje van wat er met de hardware gaat gebeuren.

Kaartjes kopen?

Ontwikkelaars kunnen vanaf dit voorjaar toegangskaarten aanvragen. Net als in de afgelopen jaren wordt het recht om een kaartje te kopen verloot. Ben je een van de gelukkigen, mag je voor 1599 dollar meedoen aan de WWDC, exclusief verblijf uiteraard.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar