Terug naar Workflow is gratis na overname door Apple (update)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Workflow is gratis na overname door Apple (update)

Door Sven Lamers23 maart 2017 09:362 min. leestijd0

Vandaag heeft Apple bekendgemaakt dat het de ontwikkelaar van de app Workflow heeft overgenomen. Workflow is een soort Automator voor iOS. Je kunt er allerlei taken op je iPhone mee automatiseren. Zo kun je in batch de grootte van meerdere foto’s veranderen, alle bestanden van websites downloaden en timers instellen. De app werkt ook samen met een hoop apps van derden, zodat het net zo universeel werkt als Automator op de Mac. Als gevolg van de overname is de app nu gratis beschikbaar in de App Store.

Update: De eerste effecten van de overname zijn al zichtbaar. In een update van Workflow werden alle functies die met Google te maken hadden verwijderd. Ook andere diensten van derden, zoals Telegram en Uber, worden niet meer ondersteund.

Workflow

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Overname Workflow

Hoeveel Apple de overname heeft gekost, is nog niet bekend. Dat Apple onder de indruk van de app was, is al langer bekend. In 2015 bekroonde het de ontwikkelaar met een Apple Design Award.

In een ietwat vreemd statement laat Apple weten dat het vooral het gebruik van de toegankelijkheidsopties van Workflow (zoals duidelijke labels voor VoiceOver) geweldig vindt. Prima hoor, maar dat is toch gewoon goed design en dat moet Apple ook wel voor elkaar krijgen. We verwachten dat Apple stiekem toch meer geïnteresseerd is in de automatiseringsfuncties.

Reactie van de ontwikkelaar

Een van de ontwikkelaars van Workflow, Ari Weinstein, laat in een reactie weten dat hij sowieso al heel nauw met Apple heeft samengewerkt voor de ontwikkeling. Het bedrijf achter de app werd opgericht toen ze studenten waren die de WWDC bezochten. Alle ontwikkelaars kijken uit naar de nog nauwere samenwerking met Apple.

Vooral onder ‘professionele’ gebruikers van iOS, met name op de iPad Pro, is Workflow erg populair. Laten we hopen dat Apple de app lang blijft ondersteunen of de functies zelfs standaard in iOS gaat bouwen. Want met behulp van de automatiseringsfuncties is het daadwerkelijk veel makkelijker om ingewikkelde taken in iOS uit te voeren. In iCreate hebben Workflow overigens ook vaker besproken, onder andere in een review en een workshop.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar