Terug naar Wordt de Magic Mouse straks drukgevoelig?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wordt de Magic Mouse straks drukgevoelig?

Door Laura Grootaarts5 april 2016 19:532 min. leestijd0

Apple heeft een patent toegewezen gekregen waarbij Force Touch wordt toegevoegd aan een Magic Mouse, zo is te lezen op 9to5Mac. Dat werd tijd ook, want als het gaat om drukgevoeligheid, sjokt de huidige Magic Mouse 2 ver achter de andere Apple-producten aan. Terwijl Apple altijd voorop heeft gelopen als het om muizen gaat. Zo introduceerde Apple enkele decennia terug de muis voor het eerst bij het grote publiek.

Magic Mouse met Force Touch

Meer apparaten met Forde Touch en 3D Touch in het afgelopen jaar

Apple heeft het laatste jaar al heel wat drukgevoelige apparaten op de markt gebracht. Dat begon met de Apple Watch: duw je iets langer op de wijzerplaat, dan lijkt het net of je een échte knop indrukt en verschijnen er extra opties in het scherm. Helemaal los ging Apple bij de introductie van de iPhone 6s en 6s Plus, eind vorig jaar. Force Touch werd voor de gelegenheid omgedoopt tot 3D Touch. Duw je iets harder dan gewoonlijk op het scherm van de iPhone, dan haal je daarmee extra functies tevoorschijn. Het maakt je telefoon op sommige punten net even sneller en handiger in gebruik.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Magic Mouse 2

OS X is al klaar voor een muis met Force Touch

Force Touch-elementen zijn al lang en breed ingebakken in OS X. Zo hebben de nieuwste MacBook Pro-modellen een trackpad dat drukgevoelig is. Vorig jaar verschenen tegelijkertijd de Magic Trackpad 2 en de Magic Mouse 2. Zowel de nieuwe trackpad als de nieuwe muis hebben een superzuinige batterij die je heel gemakkelijk oplaadt via de Lightning-naar-usb-kabel (waardoor ook koppelingsproblemen direct verleden tijd waren). Maar de Magic Trackpad 2 heeft Force Touch en bij de Magic Mouse is dat heel teleurstellend achterwege gebleven.

Een gemiste kans, was destijds onze eerste indruk. Maar als Apple ook daadwerkelijk aan de slag gaat met het toegewezen patent, dan komt het met de Magic Mouse 3 alsnog helemaal goed!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar