Terug naar Wordt de iPhone nog duurder door overname ARM?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wordt de iPhone nog duurder door overname ARM?

Door Sven Lamers20 juli 2016 11:002 min. leestijd0

Er is vrijwel geen enkele smartphone zonder een chip van ARM. Ook Apple maakt voor de chips van de iPhone gebruik van designs van chipmaker ARM. Volgens de Financial Times (let op: betaalmuur) wordt ARM nu voor bijna 28 miljard euro overgenomen door het Japanse telecombedrijf SoftBank. Kort daarna bevestigde SoftBank de overname. Het is de eerste grote deal rondom een Brits bedrijf na het Brexit-referendum.

iPhone 6s

Dominant in de mobiele sector

ARM maakt zelf geen chips, maar geeft zijn ontwerpen in licentie aan anderen. Ontwerpen van het bedrijf worden bijvoorbeeld door Apple gebruikt om de eigen chips zoals de A8 en A9 mee te ontwikkelen. Circa 90% van de smartphonemarkt heeft ‘ARM inside’. Qualcomm-chips (met ARM-ontwerpen) hebben 86% marktaandeel bij LTE-modems voor telefoons.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Plannen van SoftBank

Wat voor plannen het Japanse telecombedrijf met ARM heeft, is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk heeft de slechte koers van het Britse pond de overname aantrekkelijk gemaakt. Volgens SoftBank topman Masayoshi Son is de overname ook een signaal dat het bedrijf nu groots inzet op het Internet of Things. Analisten gaan daarnaast ervan uit dat de licentiekosten voor de chipdesigns in de toekomst gaan stijgen. Dat zou mogelijk kunnen betekenen dat de iPhone nog duurder wordt dan die nu al is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar