Terug naar Wordt Apple eigenaar van de Formule 1?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wordt Apple eigenaar van de Formule 1?

Door Daan Jeuken14 juli 2016 11:202 min. leestijd0

En dan nu even iets heel anders: volgens geruchten in de F1-paddock gaat Apple een bod doen om deels eigenaar te worden van de Formule 1. Is Tim Cook ook fan van Max Verstappen? Daar lijkt het niet op, Apple wil de zichtbaarheid in de autobranche vergroten, zo ‘vlak’ voor de onthulling van de Apple Car. Tevens zou de Apple TV er garen bij kunnen spinnen.

Formule 1

De Formula One Group is een groep bedrijven verantwoordelijk voor de promotie en exploitatie van het FIA Formule 1-wereldkampioenschap. De eigenaars zijn Delta Topco, CVC Capital Partners, JPMorgan en de F1-godfather Bernie Ecclestone. Tijdens het laatste raceweekend in Silverstone gingen er echter geruchten dat Apple van plan was om een bod te gaan doen op 35% van de aandelen, die nu in handen zijn van CVC.

Apple TV

De eerste directe reden voor het inkopen in de Formule 1 zou de Apple TV kunnen zijn. Het on-demand tv kijken dat Apple nastreeft wil nog niet echt van de grond komen – als deels eigenaar van de sport zou Apple op poleposition staan om F1 digitaal en wereldwijd on-demand te gaan distribueren (laten we hopen niet met Amerikaans commentaar). Bovendien zijn de uitzendrechten zo duur dat de races in veel landen alleen tegen betaling zichtbaar zijn, zoals op Ziggo Sport en Sky Sports. Daarnaast leent de Formule 1 zich ontzettend goed voor een intuïtieve Apple TV-app, die behalve de regie-beelden de kijker zelf kan laten kiezen uit on-board beelden, live timing en baanposities.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple Car

Het tweede raakvlak tussen Apple en de Formule 1 is natuurlijk de Apple Car. 2020 is dichterbij dan je denkt, maar het bedrijf heeft nog weinig raakvlak met de autobranche (de Apple Car in de film Cars daargelaten). Als Apple eigenaar van de Formule 1 zou worden en zich er nadrukkelijk in zou profileren, zou die associatie snel sterker worden.

Overnames

Apple doet tegenwoordig steeds meer overnames, maar meestal betreffen dit kleine bedrijven die interessante technologieën of mensen hebben. Een grote uitzondering was Beats, waar Apple maar liefst 3 miljard dollar voor neertelde. Voor het Formule 1-deel van CVC zou 6 miljard dollar neergeteld moeten worden. Met $ 161 miljard op de bank hoeft Apple het voor het geld in ieder geval niet te laten, bovendien kunnen aandelen altijd weer verkocht worden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar