Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Overname Wordle The New York Times – binnenkort iOS-app?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Wordle overname iOS app


Lees verder na de advertentie

Wordle – je hebt vast onder een steen geleefd als je er de afgelopen weken nog niet van hebt gehoord. Want het Lingo-achtige spelletje heeft in een mum van tijd de hele wereld veroverd. En hiermee overdrijven we niet, want het megapopulaire spel is nu zelfs overgenomen door The New York Times. Betekent deze overname dat er binnenkort een Wordle iOS-app komt?

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wordle overname

Josh Wardle – de ontwikkelaar van de viral game-sensatie Wordle – heeft aangekondigd dat het spel is overgenomen door de New York Times. En daarvoor moest de Amerikaanse krant een hoop geld neerleggen: iets meer dan een miljoen dollar. Een flink bedrag voor een potje Lingo.

In een bericht van de Times staat dat het spel officieel onderdeel wordt van “het portfolio van The New York Times”. Maar geen zorgen: hetzelfde bericht beweert ook dat het spel (vooralsnog) volledig gratis blijft en dat er niets verandert aan de gameplay. En het beste nieuws is dat je streaks en gewonnen games gedurende de overname niet verloren zullen gaan.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wil je een poging wagen Wordle te spelen? Ontdek dan hoe je het spel speelt op je iPhone en Mac. Je speelt Wordle namelijk niet via een gewone iOS-app, al komt hier door de overname binnenkort wellicht verandering in.

iOS-app?

Wordle mag dan wel een sensatie zijn, momenteel moet je het spel gewoon via een browser spelen. Een Wordle-app schittert namelijk nog altijd in afwezigheid. Helaas is op dit moment nog niet bekend of deze eraan komt.

Toch is hiermee niet alles gezegd. The New York Times heeft namelijk een eigen app genaamd ‘New York Times Crossword‘. Hierin zitten momenteel drie iOS-apps: Crossword, The Mini en Spelling Bee. Het is daarom aannemelijk dat ook Wordle onderdeel wordt van deze app. Maar totdat de overname compleet is, zul je het spel via een browser als Safari moeten spelen.

Bron: 9to5Mac