Terug naar Winnaar Office-wedstrijd: ‘Dit komt in mijn CV’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Winnaar Office-wedstrijd: ‘Dit komt in mijn CV’

Door Redactie iCreate27 maart 2011 11:042 min. leestijd1

Lezers van iCreate hebben in uitgave 26 ongetwijfeld de creatie van prijswinnaar Sabatino Masala gezien: de paginagrote ‘Office voor Mac’-advertentie op bladzijde 37.

Prachtige stop-motionvideo
De achttienjarige Sabatino Masaba verbaasde de iCreate-redactie met zijn inzending voor de Office-wedstrijd; een prachtige stop-motionvideo. Het leverde hem een waardebon van € 500,- op en hij mocht de video uitwerken tot een paginavullende advertentie in iCreate Magazine. Hierbij kreeg hij hulp van artdirector Sigfrid van Driel van het Utrechtse reclamebureau Impressive Arts.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Gadgetfreak
De stop-motionvideo is op YouTube al bijna duizend keer bekeken. ‘Het filmpje was heel veel werk’, vertelt Sabatino. ‘Ik las over de prijsvraag op Twitter. Ik heb al jaren een abonnement op CHIP en zij hadden een tweet van iCreate doorgeplaatst. Deze heb ik opgeslagen op mijn iPod touch en thuis op m’n 21-inch iMac heb ik over de wedstrijd gelezen. Ik had twee weken de tijd en plande het werk tot op de minuut. Voor het vormgeven van de foto’s gebruikte ik Adobe CS 5, dat was tien uur werk. Verder heb ik ook Final Cut Studio en EOS Utility gebruikt.’ EOS Utility? ‘Ja, voor mijn Canon-fotocamera. Ik ben wel een gadgetfreak. De waardebon heb ik gebruikt voor een iPad met 64 GB.’

Details en schaduwen
Hoe was de dag bij Impressive Arts? ‘Het was een hele leuke ervaring. Ik moest vroeg op, om half zeven. Mijn papa bracht me vanuit België met de auto naar Utrecht, twee en een half uur rijden. Bij Impressive Arts zijn we direct gaan brainstormen. Het idee om de foto’s boven elkaar te leggen was één van de eerste goede ideeën. Dit zijn we direct gaan uitwerken, het was toen een uur of elf. Na de lunch hebben we de advertentie afgemaakt, waarbij we letten op de schaduwen en details. Als je de advertenties erbij pakt [boven dit artikel] zie je bijvoorbeeld de reflectie van de Office-icoontjes. We besloten ook dat de foto met de ‘M’ het mooiste is als hij achteraan staat’.

Hobby
Volg je trouwens een creatieve opleiding? ‘Nee, dat is voor volgend jaar. Nu doe ik moderne talen, maar volgend jaar ga ik een creatieve opleiding doen aan de Universiteit. Deze filmpjes maak ik nu nog als hobby.’ Ben je tevreden met het eindresultaat? ‘Ja, ik vind de advertentie heel mooi geworden. Hij komt zeker op mijn CV.’

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in bij KPN en ontvang exclusieve updates

Volgend bericht
In memoriam: Mac OS 9
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jasper
Lezer
Jasper

Leuk verhaal!
Nog steeds een erg indrukwekkend filmpje 🙂