Terug naar Windows Phone 7 vertrappelt iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Windows Phone 7 vertrappelt iPhone?

Door Redactie iCreate28 mei 2010 14:102 min. leestijd4

Hoog van de toren blazen. Steve Jobs maakt zich er regelmatig schuldig aan, maar Microsoft spant nu de kroon.

Onderwerp van gesprek is Windows Phone 7 – het besturingssysteem voor smartphones van Microsoft – dat eind 2010 wordt gelanceerd. Het is Microsoft’s weloverwogen antwoord op de iPhone. Tijdens ReMIX 10, hun evenement voor ontwikkelaars, deed Microsoft een ambitieuze aankondiging: in het eerste jaar gaan we 30 miljoen (!) Windows Phone 7-toestellen verkopen. In vergelijking: de iPhone ging in het jaar na lancering ‘slechts’ 10 miljoen keer over de toonbank.

30 miljoen telefoons, der-tig mil-joen. Dit is overambitieus en ik zal uitleggen waarom. In 2008 kon Microsoft nog goed meekomen om de smartphone-markt, toen verkochten ze volgens Gartner 16,5 miljoen toestellen met Windows Mobile, de voorloper van Windows Phone 7. Sindsdien verkoopt de iPhone (veel) beter. In het eerste kwartaal van 2010 verkocht Apple namelijk 8,8 miljoen iPhones, Windows Mobile bleef steken op 3,7 miljoen apparaten. Maar Apple staat zelfs niet op  nummer 1 op de smartphone-markt, de marktleider is RIM (van de BlackBerry). Deze marktleider verkocht het afgelopen jaar 26 miljoen telefoons.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hoe gaat Microsoft 30 miljoen Windows Phone 7’s verkopen als zelfs de huidige marktleider dit niet lukt? Ik geef toe, de eerste beelden van Windows Phone 7 zien er veelbelovend uit, maar dit neemt niet weg dat Microsoft de markt wilt veroveren met een nieuw besturingsysteem dat (ongetwijfeld) niet zonder problemen is. Daar komt bij dat Microsoft niet beschikt over een uitgebreide App Store, zoals de iPhone. Zullen dan echt 30 miljoen mensen de overstap maken naar Windows Phone 7 in het eerste jaar? Ik betwijfel het.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Fr.@
Lezer
Fr.@

Voor mij als consument hoop ik dat het waarheid wordt. Dat houd namelijk in dat het een geweldig besturingssysteem wordt met ongekende mogelijkheden en een onnoemelijk uitgebreid assortiment aan extra apps. Ik zie er nu al naar uit. Ben benieuwd waaromal die 30 miljoen mensen de toestellen gaan kopen.

winfred
Lezer
winfred

ach, laat ik niet te snel oordelen…
ben benieuwd, maar ook zeer sceptisch omdat microsoft nou niet bepaald een sterk trackrecord heeft op mobile besturingssystemen.
instabiel, traag… ik vrees dat ik voorlopig bij mijn iphone blijf!

Jim
Lezer
Jim

Een typisch geval van: we zullen het wel zien. Ik vind het OS er zeer aantrekkelijk uitzien, maar ik heb altijd het idee dat het zo zit: Apple verkoopt spullen/software die er mooi uitzie(t)(n), makkelijk zijn in het gebruik en goed werken. Mirosoft verkoopt software die er wel mooi uitziet, maar het is niet makkelijk in het gebruik èn een foutmelding of 3 per dag is geen uitzondering.
Ik ben wel beneiuwd wat Steve Ballmer op WWDC gaat zeggen in de tijd die hij van Jobs krijgt…

Ravi
Lezer
Ravi

Zelf vind ik de iPhone een geweldig apparaat maar vind ik de homescreen gewoon niet aantrekkelijk. Ik volg al maanden lang de ontwikkeling van Windows Phone 7 en kan alleen maar zeggen dat vanaf het eerste moment dat ik de user-interface zag gewoon verkocht was. Natuurlijk vraag ik me af hoe de stabiliteit en gebruikersgemak echt zal zijn. Maar eerst even proeven dan beslissen zou ik zeggen. Daarnaast blijft Android zich ook perfect ontwikkelen. Widgets op je homescreen blijven gewoon leuk en handig.