Terug naar Windows 10 installeren op een Mac via Boot Camp
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Windows 10 installeren op een Mac via Boot Camp

Door Sven Lamers13 augustus 2015 15:302 min. leestijd1

Apple heeft een update voor Boot Camp uitgebracht die het mogelijk maakt om Windows 10 op een Mac te installeren. Met de nieuwe versie wordt alle hardware van de Mac ook onder Windows 10 ondersteund.

MacWindows

Ondersteunde hardware

Boot Camp met Windows 10-ondersteuning is compatibel met de MacBook Pro en MacBook Air vanaf medio 2012, bij de iMac en Mac mini is een model van eind 2012 vereist. Daarnaast ondersteunen ook de Mac Pro en de nieuwe MacBook Windows 10 via Boot Camp. Een complete lijst met alle ondersteunde modellen vind je hier.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Volgens een supportpagina van Apple is op alle ondersteunde Macs het gebruik van usb 3.0, usb-c (MacBook Retina), Thunderbolt en de SuperDrive (optisch station) mogelijk. Ook de ingebouwde sd-kaartlezer kan onder Windows gebruikt worden, evenals het Apple-toetsenbord, en Magic Mouse en Magic Trackpad met alle veeggebaren.

Installatie

Boot Camp heeft voor de installatie van Windows 10 of een iso-bestand van Microsoft nodig, of een usb-stick met de installatie. Op dit moment verschijnt de update alleen in het programma Apple software-update onder Windows, een directe downloadlink is er nog niet. Een update voor Boot Camp onder OS X is er ook nog niet, maar die zal niet lang op zich laten wachten. Installeren van Windows 10 in OS X werkt echter nu al, alleen moet je bij de installatie doen alsof je Windows 7 wilt installeren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
G.S.Woudstra
Lezer
G.S.Woudstra

Heb windows 10 m.b.v Boot Camp geïnstalleerd en het werkt prima. Wel iets meer ruimte gecreëerd en 4 gb ram geheugen toegewezen op macbook pro begin 2011. Is 64 bit versie. I.t.t microsoft is deze macbook kennelijk wel compatibel met windows 10 64 bit. Alleen camera doet het vooralsnog niet in Skype.