Terug naar Wie koopt er een iPad?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wie koopt er een iPad?

Door Redactie iCreate3 november 2010 14:482 min. leestijd1

Een half jaar geleden werd de iPad gelanceerd als een totaal nieuw Apple-product waaromheen Apple een hele hype wist op te bouwen. Veel Mac-adepten wilden de iPad zo graag hebben dat ze met plezier bereid waren de lange rijen voor de Apple-winkels te trotseren. De stormloop is inmiddels geluwd en de euforie uit de begindagen is overgewaaid.

Hoe gaat het nu met de iPad? Wil nog steeds iedereen er een kopen of gaat de voorkeur alweer uit naar een andere, soortgelijke gadget? Intrigerende vragen waarop ook het Amerikaanse marktonderzoekbureau ChangeWave een antwoord zocht, zeker nu ook andere fabrikanten met tablet-pc’s op te markt zijn gekomen.

Onderzoek van ChangeWave
ChangeWave heeft in oktober onderzoek gedaan naar onder andere het effect van de iPad-verkoop en de bereidheid van mensen om juist een iPad aan te schaffen. De uitkomsten werden vandaag bekend en zijn op zijn minst verrassend te noemen, dat wil zeggen voor degenen die nog geen iPad hebben.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Belangrijkste conclusies:

  • De vraag naar netbooks is door de komst van de iPad sterk afgenomen. Mensen die een draagbaar apparaat zoeken voor webbrowsen en e-mail geven nu de voorkeur aan de iPad (die in prijs vergelijkbaar is met de wat duurdere netbooks). Dat de vraag naar netbooks (lees: goedkope pc’s) al sinds juni 2009 afneemt, heeft overigens ook te maken met het einde van de recessie.

  • De iPad kent een ongekend hoge koopbereidheid. De komst van concurrerende tablet-pc’s speelt in de iPad-verkoop nauwelijks een rol.  80% van de ondervraagden die van plan zijn een tablet-pc aan te schaffen, kiest voor de iPad. Opvallend zijn de tweede en de derde plek: 8% kiest voor de PlayBook van BlackBerry en 3% kiest de Galaxy Tab van Samsung, die ten tijde van het onderzoek beide nog niet op de markt waren.

  • De klanttevredenheid onder iPad-kopers is erg hoog. Van mensen die een iPad kochten is 72% zeer tevreden, 23% redelijk tevreden, 1% niet zo tevreden en 0% ontevreden, de overige 3% had geen mening.

Ook ondergetekende gaat op korte termijn een tablet-pc aanschaffen, maar kiest vanwege de mogelijkheden van beeldcommunicatie met FaceTime bij voorkeur voor de iPad 2 met twee camera’s, die vermoedelijk rond februari 2011 wordt geïntroduceerd.

Voor welke tablet-pc kies jij en waarom?

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Civilian321
Lezer
Civilian321

De playbook lijkt mij de meest interessante op het moment. Heb een filmpje gezien waarin ze hem showde en dit apparaat is echt belachelijk snel. Alleen ben ik nog benieuwd naar de prijs. Op 2 staat overigens de Archos 101 vanwege de zeer gunstige prijs.