Terug naar Nee, je hoeft WhatsApp-videobellen niet via een link te activeren!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nee, je hoeft WhatsApp-videobellen niet via een link te activeren!

Door Sven Lamers23 november 2016 11:312 min. leestijd0

Heb je in WhatsApp een bericht gekregen van een onbekende afzender waarin gevraagd wordt op een link te tikken om nieuwe functies te activeren? Doe het vooral niet! Het is een phishing-aanval waarmee hackers proberen aan je persoonlijke gegevens te komen. Volgens het bericht moet het na een tik op de link mogelijk zijn met tot aan vijf personen tegelijk te videobellen, maar dat is helemaal niet waar!

Videobellen in WhatsApp

WhatsApp heeft onlangs aangekondigd dat videobellen naar de populaire messenger komt, maar hiervoor is geen activatie vereist. De functie wordt geleidelijk uitgerold en verschijnt vanzelf in de app.

Ga je naar de link in het phishing-bericht, kom je op een professioneel ogende website terecht. Op het eerste gezicht zou deze zomaar van WhatsApp kunnen zijn. Klik je daar nog op ‘Activate Whatsapp Videocalling’, gebeurt er van alles en moet je ook nog je persoonlijke gegevens invullen. Aan het einde werkt videobellen natuurlijk nog steeds niet. Wil je zien hoe de nep-site eruitziet? Hieronder vind je een screenshot dat whatsappen.nl heeft gemaakt.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Inmiddels is er zelfs al een tweede uitnodiging op het messaging-platform verschenen, maar ook deze is uiteraard nep.

whatsapp-nep

Wees voorzichtig

Overigens: het is sowieso geen goed idee om zomaar op links van onbekenden te klikken, zij het in WhatsApp, e-mails of sociale netwerken. Zelfs als je een link van je contacten krijgt, moeten je alarmbellen gaan rinkelen als het bericht er anders uitziet dan normaal. Wees dus altijd voorzichtig en denk even na voordat je op een link tikt of klikt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar