Terug naar WhatsApp minder populair onder tieners
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WhatsApp minder populair onder tieners

Door Jelle Mol4 mei 2015 09:341 min. leestijd0

WhatsApp, de meest populaire chatapp in Nederland, wordt de laatste tijd minder gebruikt door tieners. Dat blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van Telecompaper, waarin het gebruik van mobiele apps is onderzocht.

Minder populair

In maart 2015 gebruikte 88% van de tieners WhatsApp, terwijl dat een halfjaar ervoor nog 95% was. Het marktaandeel van WhatsApp wordt voorzichtig weggesnoept door apps als Facebook Messenger en Snapchat. Met name laatstgenoemde blijft alsmaar populairder worden in Nederland, vooral onder jongeren, zo blijkt uit de cijfers. Tegenwoordig heeft 61% van de gebruikers uit deze leeftijdsgroep Snapchat geïnstalleerd op zijn smartphone.

Negatief in het nieuws

Over de gehele markt gezien, wint WhatsApp nog steeds aan populariteit. Begin dit jaar bleek dat Nederland zo’n 9,4 miljoen actieve WhatsApp-gebruikers telt, gevolgd door Facebook Messenger (4,4 miljoen) en Skype (2,9 miljoen). Dit ondanks dat de app de laatste tijd regelmatig negatief in het nieuws is geweest. De overname door Facebook leidde bij veel gebruikers tot zorgen over hun privacy en de mogelijke komst van advertenties. Ook was niet iedereen even blij met de komst van de ‘blauwe vinkjes’, al beschikt WhatsApp tegenwoordig over een optie om deze leesbevestiging uit te schakelen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar