Terug naar WhatsApp introduceert webversie, maar niet voor iOS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WhatsApp introduceert webversie, maar niet voor iOS

Door Jelle Mol22 januari 2015 08:442 min. leestijd0

WhatsApp heeft een webversie van zijn chatapp geïntroduceerd, waarmee gebruikers gesprekken kunnen overnemen en voortzetten op de computer. De dienst werkt helaas niet voor iOS-gebruikers, wat volgens WhatsApp het gevolg is van beperkingen in het platform.

WhatsApp

WhatsApp webversie

Via een speciale website (web.whatsapp.com), die overigens alleen in Google Chrome werkt, kunnen gebruikers hun smartphone koppelen aan de webapplicatie. Dat gaat middels een QR-code die in de app gescand moet worden. Nadat de verbinding tot stand is gekomen, hebben gebruikers toegang tot alle gesprekken en berichten die op hun telefoon staan. Daarvoor dient het toestel verbonden te zijn met internet, omdat het versturen en ontvangen van berichten nog steeds via de smartphone verloopt. De webversie betreft alleen een ‘kopie’ van die berichten.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Geen ondersteuning iOS

WhatsApp Web werkt momenteel met Android, Windows Phone en BlackBerry. Het ontbreken van ondersteuning voor iOS is volgens de makers het gevolg van ‘platformbeperkingen van Apple’, maar het probleem zit voor een deel ook in de manier waarop WhatsApp werkt. Omdat berichten niet centraal op de server worden opgeslagen, dient de app op de achtergrond verbinding te maken met de webversie om te synchroniseren; iets wat iOS niet toestaat. Het is onwaarschijnlijk dat Apple deze beperking gaat opheffen, omdat het ook een beveiligingsfeature in iOS betreft.

Apps als iMessage, Facebook Messenger en Telegram daarentegen maken gebruik van een centrale berichtensynchronisatie op de server. Daardoor kunnen alle gekoppelde apparaten (smartphone, tablet, pc) de berichten van de server ophalen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar