Terug naar WhatsApp wordt gratis maar gaat toch geld aan je verdienen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WhatsApp wordt gratis maar gaat toch geld aan je verdienen

Door Laura Grootaarts18 januari 2016 13:432 min. leestijd0

De berichtendienst WhatsApp gooit het roer om, lezen we op Re/code. Het goede nieuws is: de dienst is voortaan gratis voor iedereen. Maar er lijkt wel een addertje onder het gras te zitten.

WhatsApp

89 cent is toch een drempel

Alleen mensen die pas zeer recent WhatsApp geïnstalleerd hebben, betalen er momenteel voor. Het gaat om een bedrag van 89 cent per jaar en het eerste jaar is gratis. Maak je al sinds jaren gebruik van de dienst, dan hoefde je sowieso niets te betalen. WhatsApp merkte dat het bedrag voor nieuwe leden, hoe klein dan ook, een drempel opwierp. Een groot aantal mensen heeft geen creditcard en dit belemmerde de groei van WhatsApp. Vandaar dat WhatsApp nu weer gratis is.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Heb je voor het komende jaar al betaald, dan heb je dikke pech: je krijgt je 89 zuurverdiende centen niet terug. Maar dat is niet het addertje waar we op doelen.

Bedrijven betalen voor gratis WhatsApp

WhatsApp is voortaan gratis, maar voor niets gaat de zon op. WhatsApp wil voortaan gaan verdienen aan extra diensten voor bedrijven, bijvoorbeeld voor klantcontact. Zo zou je via WhatsApp aan je bank kunnen vragen hoe het zit met een vreemde overboeking, of bij een vliegtuigmaatschappij informeren naar een vertraagde vlucht.

Nog veel vraagtekens

Hoe het precies werkt, is nu nog niet helemaal duidelijk, WhatsApp-oprichter Jan Koum zegt dat er nog geen regel code is geschreven. In een blog zegt WhatsApp dat er geen advertenties worden opgedrongen. Maar toch: jij bent voortaan het product dat WhatsApp verkoopt aan bedrijven en de vraag is of je daar wel op zit te wachten. Nog iets anders om in de gaten te houden: WhatsApp is een onderdeel van Facebook. De chatdienst Facebook Messenger en WhatsApp beginnen zo steeds meer op elkaar te lijken en het zou ons niets verbazen als ze in de toekomst worden samengevoegd. De vraag is hoe dat uitpakt voor je privacy …

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar