Terug naar WhatsApp en Google verdedigen Apple tegen FBI
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WhatsApp en Google verdedigen Apple tegen FBI

Door Laura Grootaarts18 februari 2016 10:082 min. leestijd0

Gisteren meldden we al dat Tim Cook een open brief heeft geschreven waarin hij aangeeft dat hij de FBI niet wil helpen bij het kraken van een iPhone, zelfs niet als het gaat om de telefoon van een mogelijke terrorist. Want als zo’n achterdeurtje eenmaal is geprogrammeerd, dan gaan ook kwaadwillenden daarmee aan de haal. Inmiddels hebben topmannen van Google en WhatsApp aangegeven aan de kant van Apple te staan.

CEO Google: verontrustend precedent


Google-topman Sundar Pichai keurt het absoluut niet goed dat Apple verplicht wordt om voor de FBI een iPhone te kraken. Hij zegt ook dat deze zaak een verontrustend precedent kan scheppen. Via vijf opeenvolgende tweets laat hij weten dat hij volledig aan de kant van Apple staat. ‘We bouwen veilige producten die je gegevens veilig houden en we geven de overheid alleen toegang bij een gerechterlijk bevel. Maar dat is heel anders dan de eis dat bedrijven het mogelijk maken om apparaten en data te kraken.”

CEO WhatsApp: vrijheid staat op het spel

Ook de Jan Koum, de CEO van WhatsApp, kiest de zijde van Apple en deelt de brief van Tim Cook op zijn Facebook. “Ik bewonder Tim Cook vanwege zijn houding betreffende privacy en Apple om zijn pogingen om gebruikersgegevens te beschermen. Ik ben het helemaal eens met alles wat in de brief stond. We moeten dit gevaarlijke precedent niet toestaan. Vandaag staat onze vrijheid op het spel.”

Ook protest

En daar is de controversiële presidentskandidaat Donald Trump weer. Die schaart zich juist aan de zijde van de FBI. “Het idee dat Apple ons niet toestaat om in hun telefoon te kijken … Wie denken ze dat ze zijn?” Trump ligt wel vaker overhoop met Apple. Onlangs riep hij nog dat Apple zijn ‘computers en dingen’ geheel in de VS moet maken en niet in Azië.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar