Terug naar Welke Macs hebben OpenCL voor Final Cut Pro X?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Welke Macs hebben OpenCL voor Final Cut Pro X?

Door Redactie iCreate24 juni 2011 15:102 min. leestijd6

Een videokaart met OpenCL-ondersteuning is een vereiste om Final Cut Pro X te kunnen draaien op je Mac. Nou kan Apple dat wel eisen, maar hoe weet ik of mijn Mac OpenCL heeft?

Wat doet OpenCL?
Dankzij de OpenCL-technologie kan je Mac de rekenkracht van de grafische kaart gebruiken waar nodig. Je videokaart is dus niet langer alleen nuttig voor games en AutoCAD, hij kan ook ingezet worden bij andere computertaken.

Welke Macs hebben OpenCL?
Alle nieuwe Macs ondersteunen OpenCL. Is je Mac een paar jaar oud, dan zit je in de regel ook wel goed. Het omslagpunt ligt bij machines die van voor het jaar 2008 zijn. Op EveryMac.com vind je een uitgebreid overzicht van zowel Mac’s – als videokaarten – die met OpenCL overweg kunnen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De uitzondering
Komt jouw Mac Pro uit 2008, dan moet je even opletten. Het model met de Radeon HD 2600 XT grafische kaart ondersteunt OpenCL niet. Heb je echter een GeForce 8800GT of Quadro FX5600 in je 2008-Mac Pro, dan draait de nieuwe Final Cut Pro wel.

Systeemeisen
Met alleen OpenCL ben je er niet, jouw Mac moet over 2 GB werkgeheugen beschikken, 2,4 GB vrije schijfruimte en een monitor met een resolutie van 1280 bij 768 pixels. Dit zijn de minimale eisen, liever heb je 4 GB of meer RAM (en een betere monitor, grotere harde schijf).

Wie gaat er dit weekend met Final Cut Pro X aan de slag?

[Update]
Volgens Hardmac.com is het mogelijk om Final Cut Pro X te draaien op een Mac die niet over een OpenCL grafische kaart beschikt. Het is niet ideaal, maar het werkt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
iDennis
Lezer
iDennis

Ik heb een iMac van 4 dagen oud. Deze staat niet in het overzicht maar ik neem aan dat deze ook wordt ondersteund? Ik heb het 21,5″ model in standaarduitvoering met de AMD Radeon HD 6750M videokaart met 512 MB geheugen.

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

Jouw nieuwe iMac wordt ondersteund.

Het overzicht van EveryMac bevat Macs van 1 tot 3 jaar oud.

Jeroen Hut
Lezer
Jeroen Hut

Ik vind de nieuwe FinalCut een iMovie+
Ik ben zelf geen pro maar gebruikTE iMovie altijd.
Ik vind het geweldig!!! Zeker Motion 5!

Sander
Lezer
Sander

Naast dat Final Cut Pro X niet supersnel is (komt vast door de lagere snelheid van mijn eind 2009 Mac) vind ik het wel een super update voor iMovie.. ik snap zeker dat de pro’s het geen echte pro-software vinden.

V!c Hendriks
Lezer
V!c Hendriks

Hallo, Ik heb een MacPro van eind 2009. Ik kan echter niet de videokaart die in mijn MAC NVIDIA GeForce GT 120 zit niet terug vinden in jullie verhaal.Kunnen jullie mij uitleggen hoe en waar ik moet kijken . Kijk ik bij OVER DEZE MAC dan zie ik: Chipsetmodel: NVIDIA GeForce GT 120 Type: GPU Bus: PCIe Sleuf: Slot-1 Breedte PCIe-baan: x16 VRAM (totaal): 512 MB Fabrikant: NVIDIA (0x10de) Apparaatcode: 0x0640 Revisiecode: 0x00a1 ROM-revisie: 3386 Of moet ik nog ergens anders kijken?Hardwareoverzicht: Modelnaam: Mac Pro Modelaanduiding: MacPro4,1 Processornaam: Quad-Core Intel Xeon Processorsnelheid: 2,66 GHz Aantal processors: 1 Totaal aantal cores:… Lees meer »

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

@V!c Hendriks: Je zit goed, jouw MacPro heeft OpenCL.

Klik in het nieuwsbericht maar eens op ‘uitgebreid overzicht’ en scrol naar beneden. Onderaan de lijst staat de Mac Pro Quad Core 2.66 uit 2009 met de GeForce GT 120. Bingo!