Terug naar 8 verbeteringen in watchOS 4
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

8 verbeteringen in watchOS 4

Door Laura Grootaarts29 september 2017 10:204 min. leestijd0

Sinds vorige week is watchOS 4 uit, het nieuwe besturingssysteem voor alle Apple Watches, waaronder de nieuwe Apple Watch Series 3. De nieuwe software heeft een hele hoop kleine verbeteringen. We zetten de beste voor je op een rij.

1. Makkelijker navigeren

watchOS 4 lijstweergave apps

Geen fan van de honingraatstructuur waarin apps worden weergegeven? Er is nu een alternatief! Druk wat harder op het app-overzicht en kies Lijstweergave voor een alfabetisch geordende lijst van al je apps. Weer terug? Kies dan Rasterweergave.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Nieuwe wijzerplaten

watchOS 4 toy story

Micky en Minnie Mouse krijgen gezelschap van hun Toy Story-collega’s. Kies voor een wijzerplaat rondom één personage – Buzz, Woody of Jessie. Met de Speelgoedkist-wijzerplaat zie je ze allemaal, en komen ook sidekicks als het spaarvarkentje Hamm en de neurotische t-rex voorbij.

watchOS 4 caleidoscoopEn dan is er ook nog Caleidoscoop: bij deze wijzerplaat worden foto’s vervormd tot mandala’s die subtiel transformeren gedurende de dag. Draai aan de digitale kroon om de beweging te versnellen. Je kunt kiezen uit Apple-plaatjes of een eigen foto en er zijn drie caleidoscoopvormen: facet, radiaal en rozet.

3. Siri-wijzerplaat

Siri-wijzerplaat

We noemden net al twee nieuwe wijzerplaten, maar er is nog een derde die zijn eigen plekje in deze lijst verdient: de Siri-wijzerplaat. Middels kleine kaartjes biedt Siri je een compleet overzicht van de dag. En er zit een Siri-knop op deze wijzerplaat, waarmee je je personal assistant direct oproept.

4. Vernieuwingen in de work-out-app

Work-out app watchOS 4

De work-out-app is geoptimaliseerd voor nog meer trainingen. Nieuw zijn onder meer High intensity interval training (HIIT), Roeien en Stepper. Verschillende trainingen laten zich makkelijk combineren. Veeg in een work-out naar rechts en tik op de plus om te wisselen naar een andere sport, je hoeft je sessie er niet eens meer voor te onderbreken.

Kies in de app de work-out, en hij telt meteen af voordat-ie van start gaat, je hoeft niet nog eens op start te duwen. Maar het kan nóg sneller, want met een tik op het scherm sla je ook het aftellen over en ga je er als een speer vandoor. Met de juiste muziek op de achtergrond, want voortaan start direct met je work-out je favoriete playlist.

5. Meer inzage in je hartslag

hartslagmeter Apple Watch

Voortaan doet de Hartslag-app meer dan sec het aantal slagen per minuut meten: hij schotelt je allerlei grafiekjes voor. Zo zie je in één oogopslag wat vandaag je hoogste en je laagste aantal slagen per minuut was, wat je hartslag in rust doet, wat je wandelgemiddelde is en hoe je tijdens een work-out hebt gepresteerd. In de app Gezondheid op de iPhone is deze informatie nog wat verder uitgewerkt.

En constateert je Apple Watch dat je hartslag opmerkelijk hoog is, terwijl je al zeker tien minuten niet actief lijkt te bewegen? Dan krijg je een hartslagwaarschuwing.

6. Meer aanmoedigingen

Activiteit watchOS 4

Iedere dag is het weer de sport om je drie activiteit-ringen vol te krijgen en soms kun je daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Je watch spoort je veel actiever aan om nog nét dat stapje extra te zetten. Ook zijn er nieuwe animaties voor wanneer je een sportieve prestatie hebt neergezet.

7. Handig zaklampje

In het Bedieningspaneel vind je de nieuwe zaklamp-knop. Ideaal voor als je in het donker je sleutel in het slot probeert te steken. Of om goed zichtbaar te zijn tijdens het hardlopen. Apple heeft aan alle details gedacht. Zo wordt het licht wat minder fel als je het horloge naar je toe draait, zodat je niet verblind wordt.

8. Meer muziek

Apple Watch Muziek

Je kunt voortaan veel meer nummers opslaan op je Apple Watch. Bepaalde afspeellijsten kun je automatisch laten synchroniseren met je horloge. En speel je muziek af op je iPhone? Dan verschijnen de knoppen voor de bediening automatisch op het scherm van je Apple Watch.

Lees ook ons dossier over watchOS 4.

https://youtu.be/jUvD80mNKBM

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar