Terug naar watchOS 4: Geen revolutie, maar kleine nieuwe functies
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

watchOS 4: Geen revolutie, maar kleine nieuwe functies

Door Daan Jeuken5 juni 2017 19:522 min. leestijd0

Zoals verwacht verschijnt deze herfst watchOS 4 voor de Apple Watch. Het besturingssysteem verandert voor versie 4 niet dramatisch, wel krijgt het enkele nieuwe functies.

Apple Watch faces

Siri Watch-face

Uiteraard krijgt de Watch nieuwe wijzerplaten. Mickey en Minnie Mouse worden vergezeld door Toy Story-figuren Woody, Jessy en Buzz, inclusief leuke animaties. En voor de Lucy in the Sky-fans is er de nieuwe kaleidoscope face. De spannendste is echter de Siri Watch-face. Deze toont pro-actief de informatie die op dat moment van de dag voor jou het relevantst is. Dus ’s ochtends de eerste afspraak, ’s avonds suggesties hoe je je activiteitenringen kunt voltooien en HomeKit om je lampen uit te zetten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Activity en workouts

De Activiteiten en Workout-apps hebben ook veel aandacht gekregen. De Activiteiten-app bevat meer persoonlijke meldingen om je nog beter te coachen, nieuwe achievement-animaties en maandelijkse challenges.

Apple WatchOS 4

De Workout-app heeft een geheel nieuwe interface gekregen, waarmee je veel sneller aan de slag kunt met je nieuwe workout. Een nieuwe workout is de hoge intensiteit interval-training en het is nu ook mogelijk om meerdere workouts in één sessie te doen.

Voor de indoor-sporter heeft Apple samengewerkt met de grootste fabrikanten van fitness-apparatuur. De Watch kan namelijk koppelen met de apparaten van de grootste fabrikanten – volgens Apple verantwoordelijk voor 80% van de fitness apparaten. Zo neemt de Watch de snelheid en hoogteverschillen van de loopband over en het apparaat de hartslag. Wij vragen ons echter af wanneer de sportschool op de hoek gaat investeren in zulke geavanceerde apparaten. Waarschijnlijk pas zodra de oude uit elkaar vallen en er ondertussen alweer nieuwe ontwikkelingen gaande zijn.

Verbeterde synchronisatie Muziek-app

Ook de Muziek-app is opnieuw vormgegeven. Het belangrijkste is dat het synchroniseren van muziek tussen iPhone en Watch is verbeterd. Je favoriete muziek wordt automatisch gesynchroniseerd en je kunt meerdere playlists en albums sneller op je Watch opslaan. Ook is Muziek gekoppeld aan de Workout-apps: je kunt playlists koppelen aan workouts zodat muziek gelijk begint als je de workout start. En vanuit de Workout-app kun je muziek bedienen.

Veel kleinigheden

Apple had tijdens de presentatie geen tijd om alle nieuwe functies te benoemen. Vluchtig kwam een nieuw verticaal Dock voorbij en werd genoemd dat de News-apps nu ook op de Watch zit. De komende dagen zullen er dus nog veel nieuwe functies uit de eerste bèta rollen. Houd onze website daarom in de gaten.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
watchOS 4
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar