Terug naar watchOS 3.2 krijgt ‘theater modus’ voor in de bioscoop
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

watchOS 3.2 krijgt ‘theater modus’ voor in de bioscoop

Door Sven Lamers26 januari 2017 09:352 min. leestijd0

Naast de bèta’s van iOS 10.3 en macOS 10.12.4 heeft Apple ook de ontwikkelaarsversie van watchOS 3.2 aangekondigd. Daarin zit een nieuwe functie waarvan we oorspronkelijk dachten dat die in iOS geïntroduceerd zou worden: de zogeheten ‘Theater Mode’.

Apple Watch Series 2

Apple Watch licht niet meer op

De theater-modus zit al in watchOS 3.1.3, maar is nog niet geactiveerd. Als dat in versie 3.2 gebeurt en jij de functie inschakelt, licht het scherm niet meer op als je het horloge optilt. Daarnaast worden alle geluiden uitgeschakeld. Meldingen krijg je nog steeds, maar deze worden slechts door een korte trilling aangekondigd. Je ziet ze pas als je het beeldscherm aanraakt of op de digitale kroon drukt.

Eerst waren er geruchten dat deze theater-modus op de iPhone geïmplementeerd zou worden, met dezelfde functie. In de bèta van iOS 10.3 wordt er echter met geen woord over gerept.

SiriKit ook op Apple Watch

Theater Mode is echter niet de enige nieuwe functie van watchOS 3.2. Zo krijgt de ontwikkelaarsversie toegang tot SiriKit, dus de API voor spraakbesturing waarmee ontwikkelaars Siri in hun eigen apps kunnen bouwen. Deze maakt het mogelijk om overboekingen te doen, appjes te versturen of work-outs te starten.

Ten slotte heeft Apple ook de eerste bèta van tvOS 10.2 voor ontwikkelaars uitgebracht. Hier is echter alleen sprake van detailverbeteringen. Je kunt soepeler scrollen in apps en er is ondersteuning voor Apple’s Mobile Device Management voor bedrijven.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar