Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

watchOS 10 krijgt nieuwe interface: grootste update ooit?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
watchOS 10 nieuwe interface


Lees verder na de advertentie

Volgens nieuwe geruchten krijgt watchOS 10 een totaal vernieuwde interface. Het kan daarmee wel eens de grootste Apple Watch-update tot nu toe worden.

Apple’s klokje staat stil

Sinds de introductie van de Apple Watch in 2014 is er best veel veranderd aan de interface van Apple’s kleinste schermpje. Waar de grote zijknop eerst je favoriete contacten toonde, vind je daar nu een handig multitasking-menu. En waar een swipe van onder naar boven allerlei widgets in beeld bracht, vind je op die plek nu het Bedieningspaneel dat je ook kent van de iPhone.

Maar deze wijzigingen zijn al heel wat jaren geleden doorgevoerd, en inmiddels hebben we er al meerdere updates op zitten die weinig veranderingen brachten. Een nieuw klokje hier, een nieuwe app daar – maar dat is het dan ook wel. Met watchOS 10 komt hier verandering in, als we Apple-analist Mark Gurman mogen geloven.

watchOS 10: nieuwe interface

Apple zou met watchOS 10 namelijk een vernieuwde interface willen introduceren, die grote delen van het besturingssysteem een frisse look geeft. Bovendien komen er andere grote vernieuwingen, met name om te compenseren voor het relatief ‘saaie’ jaar dat de Watch gaat krijgen qua nieuwe hardware.


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

watchOS 9.4

Hoe dat er precies uit gaat zien, of welke functies Apple wil aanpakken, is nog niet bekend. Wel heeft Gurman het bijna altijd bij het rechte eind, dus er is zeker reden om naar de update uit te kijken.

iOS 17, iPadOS 17 en macOS 14

Met zijn nieuwe interface zou watchOS 10 wel eens dé update van 2023 kunnen worden, want Gurman geeft ook aan dat iOS 17 en iPadOS 17 weinig grote vernieuwingen brengen. Er is nog wat hoop voor macOS – al zijn ook daar geen grote vernieuwingen voor voorspeld.

Alle updates worden aangekondigd op 5 juni, tijdens de WWDC 2023. Dit is het grootste Apple-event van het jaar. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de WWDC? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac