Terug naar Spoiler alert! Deze iOS 14 functies worden verwacht
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Spoiler alert! Deze iOS 14 functies worden verwacht

Door Koen van Ekeren15 juni 2020 10:433 min. leestijd0

Nog één week, en dan onthult Apple het volgende besturingssysteem voor de iPhone: iOS 14. Dat gebeurt tijdens Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars: WWDC. Dankzij een groot lek is er al veel bekend over de nieuwe iOS 14 functies, die we in dit artikel verklappen.

iOS 14 ondersteuning

Wat zijn de iOS 14 functies?

WWDC 2020 gaat van start op maandag 22 juni, om 19:00 uur Nederlandse tijd. Tim Cook en zijn collega’s geven ons dan een voorproefje van het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, die later dit jaar voor iedereen gratis te downloaden is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Normaal gesproken weet Apple nieuwe software goed geheim te houden, maar dat is dit jaar anders. Door een gelekte testversie van iOS 14 – die in handen kwam van nieuwssite 9to5Mac – is er al veel bekend over de vernieuwingen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de onthullingen die Apple op maandag 22 juni doet? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Thuisscherm

We weten bijvoorbeeld dat er waarschijnlijk meer mogelijk is met het thuisscherm. Apple zou werken aan een thuisscherm waarbij gebruikers kunnen kiezen voor een lijstweergave. Hierbij kun je de apps op alfabetische volgorde organiseren, of rangschikken op apps die je onlangs hebt geopend. Ook zou je de apps kunnen sorteren op ongelezen notificaties.

Daarnaast is er een mogelijkheid dat je bij iOS 14 widgets kunt toevoegen aan het startscherm. Dit zijn kleine blokken met informatie van apps. Een widget van de Weer-app laat bijvoorbeeld de weersvoorspelling van de komende paar uur zien.

Nieuwe apps

Een nieuw besturingssysteem gaat bijna altijd gepaard met nieuwe apps – in iOS 14 is dat niet anders. Naar verwachting komt Apple bijvoorbeeld met een fitness-app met trainingsvideo’s. Duidelijke video’s laten zien hoe je de training op de juiste manier uitvoert, terwijl de Apple Watch nauwkeurig de activiteit meet.

Verder komt er naar verluidt een augmented reality-app, met de naam Gobi. Die werkt op basis van speciale QR-codes. Bij winkels als Apple en Starbucks zou je deze codes kunnen scannen om meer informatie te krijgen over bepaalde producten.

Nieuwe iOS 14 functies

Voor doven en slechthorenden komt Apple met een manier om belangrijke geluiden als een brandalarm, sirene en deurbel te detecteren. De gebruiker wordt dan gewaarschuwd met een notificatie.

Ook maakt iOS 14 het voor het eerst mogelijk om je iPhone te gebruiken als autosleutel. De functie heet CarKey. De Zoek mijn-app wordt uitgebreid met nieuwe meldingen en uitgebreid voor de nog te verschijnen AirTags. Voor Safari is een ingebouwde vertaalmachine in de maak.

iCloud-Sleutelhanger wordt verbeterd, waardoor het beter moet concurreren met wachtwoordmanagers van derden, zoals 1Password. Tot slot is er veel meer mogelijk met achtergronden. In de Instellingen-app zijn niet alleen wallpapers van Apple te vinden, maar ook wallpapers van derden.

Meer weten over iOS 14?
Bekijk dit dossier
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar