Terug naar Wat vindt de iCreate-redactie van de Pad 2?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wat vindt de iCreate-redactie van de Pad 2?

Door Redactie iCreate5 april 2011 16:054 min. leestijd3

Ga je de iPad 2 kopen, blijf je de iPad 1 gebruiken, of wacht je op de iPad 3? Deze vraag leeft op de iCreate-redactie. Vier redacteuren hebben een week met de iPad 2 gespeeld en geven hun mening.

Bram Balk: ‘Wil je een tablet? Dan wil je de iPad 2’

Het is voor mij erg lastig om te zeggen of ik de iPad 2 zou kopen, want ik heb hem dagelijks op mijn bureau liggen op de redactie. Los daarvan is de iPad 2 de enige tablet die je op dit moment wilt hebben. Waarom? Omdat de concurrentie bestaat uit een dozijn Android-modellen, die nog steeds niet aan de ervaring van de originele iPad kunnen tippen. De tweede iPad heeft een paar leuke vernieuwingen (zoals de camera’s), maar ik vind het eigenlijk belangrijker dat hij sneller, dunner en lichter is geworden. Door de snelheid van de processor is er namelijk weer meer mogelijk met Apple’s huiskamercomputer. Dat merk je aan apps als iMovie en GarageBand (serieus: die twee apps zijn hele sterke koopargumenten, want Android heeft NIETS wat daar aan kan tippen) en grafisch indrukwekkende iPad-games. En de originele iPad was uiteindelijk toch iets te zwaar om lang vast te houden.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Bart Smakman: ‘Ik heb liever een compacte Mac’

Twee weken voor de onthulling van de iPad 2 heb ik mijn ‘oude’ iPad verkocht. Ik was een beetje uitgekeken op het apparaat en als ik hem wilde verkopen, moest dat gebeuren vóór de komst van de iPad 2. Nu hebben we de iPad 2 op kantoor en ik vind het een prachtig apparaat. Hij ligt zo lekker in de hand, dankzij de vlakke achterzijde en afgeronde hoeken, en de ingebouwde speaker is opvallend luid. Toch zal ik hem niet aanschaffen. Want als ik wil internetten, doe ik dat niet op de bank. Ik ga liever achter m’n iMac zitten. Als ik onderweg ben, lijkt de iPad ideaal. Toch weet ik een, voor mij, beter alternatief; de 11-inch MacBook Air. De iPad 2 is een geslaagde handheld, maar ik heb liever een compacte Mac, zodat ik eenvoudig kan typen en een usb-stick mag aansluiten.

Bas Hollander: ‘Mijn iPad is nog steeds snel genoeg’

Toen ik op drie maart schreef dat mijn portemonnee niet meteen ging jeuken om een iPad 2 te kopen had ik Infinity Blade nog niet gespeeld op de iPad 2. In de vier uur dat ik met het spel bezig was, was de verleiding om toch maar zo’n nieuwe iPad te kopen erg groot. Dat één game me al aan het twijfelen wist te brengen zegt veel over de game en de iPad als platform daarvoor, maar uiteindelijk realiseerde ik me dat mijn motoriek eigenlijk te slecht is voor dat soort spellen. Bovendien had mijn eega er na vier uur volkomen genoeg van om tegen een volkomen in zichzelf gekeerde, naar een schermpje turende en over dat scherm zwaaiende gamer aan te kijken.

Het is dus maar goed dat ik toen mijn eerdere reactie weer teruglas, want eigenlijk klopt die nog steeds. Mijn iPad is snel genoeg voor surfen, e-mailen en af en toe een tekst bewerken en ik kan dus maar beter wachten op de iPad 3.

Fred van Lierop: ‘Liplezen via de iPad gaat verrassend goed!’

25 maart kwam de iPad 2 naar Europa en heb ik bij de lokale APR drie uur in de rij gestaan om er een te bemachtigen. Dat is gelukt: even na vijven had ik als een van de eersten een 64GB WiFi-model in handen. De eerste app die mijn kinderen en ik uitprobeerden, was bijna vanzelfsprekend het meegeleverde Photo Booth, dat gebruikmaakt van de nieuwe camera’s. Vanwege het beeldbellen met FaceTime vond ik die camera’s een belangrijk koopargument. Inmiddels heb ik FaceTime samen met een geleende iPad 2 uitgeprobeerd. Ik moet zeggen, ook liplezen via de iPad gaat verrassend goed: Wel mag de resolutie van de frontcamera voor mij een stuk hoger, want het beeld bevat nu veel storende ruis, vooral als je de iPad niet goed stilhoudt. En die ruis is toch weer een reden om nu nog maar geen tweede iPad te kopen. Daarmee wacht ik wel even tot de iPad 3 over een half jaartje uitkomt. Hopelijk krijgt die een betere frontcamera.

Wat doe jij? Ga je de iPad 2 kopen, blijf je de iPad 1 gebruiken, of wacht je op de iPad 3?

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Joey Verseput
Lezer
Joey Verseput

Ik heb hem al :D!

Maurice
Lezer
Maurice

iPad 3 over een half jaar? Ik moet het nog zien gebeuren…

SiBa
Lezer
SiBa

Tsja, wachten op een iPad 3 kan altijd, de iPad 2 is nu ook al moeilijk aan te komen, zit er nu ook al op te wachten.