Terug naar Wat is AirPlay en waarom is het interessant?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wat is AirPlay en waarom is het interessant?

Door Redactie iCreate20 september 2010 13:283 min. leestijd0

Wat is AirPlay?
AirPlay streamt muziek uit iTunes 10 draadloos naar de verschillende luidsprekers in je huishouden. Deze functie luisterde voorheen naar de naam ‘AirTunes’, maar die titel voldoet niet meer aangezien AirPlay ook in staat is om video’s en foto’s te streamen.

Wat is het verschil tussen AirPlay en AirTunes?
AirTunes, de naam zegt het al, streamt alleen je tunes, je liedjes. En dit foefje werkt niet zomaar, een Airport Express is vereist om het signaal op te vangen en je stereotoren aan te sturen. Dit functioneert uitstekend, maar met AirPlay heeft Apple veel meer in petto.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

AirPlay streamt niet alleen muziek, ook video’s en foto’s worden de lucht in geslingerd. Maar we beperken ons nog heel even tot alleen muziek. Dankzij AirPlay hoef je namelijk niet langer gebruik te maken van een Airport Express met een prijskaartje van 89 euro. Fabrikanten van audioapparatuur mogen AirPlay-ondersteuning namelijk direct inbouwen in hun apparatuur. Dit is mogelijk met een upgrade van de systeemsoftware, mits de hardware al in staat is te communiceren met een WiFi- of Ethernet-netwerk.

Hoe stream je video’s en foto’s?
Met AirPlay stream je video’s en foto’s vanaf je iPhone, iPod touch of iPad naar de nieuwe AppleTV. Dit schijnt net zo eenvoudig te werken als het klinkt. Je kijkt een film op de iPad, je drukt op een knop en de film verschijnt op de televisie die aan de AppleTV hangt.

Tof, dit kan nu al?
Helaas kan het streamen van video’s en foto’s pas in november, dan verschijnt iOS 4.2. Deze software-update voor Apple-handhelds zal AirPlay mogelijk maken.

Nog meer boeiende informatie?
Met AirPlay kun je ook webvideo’s doorsturen naar de AppleTV. De video in kwestie hoeft dus niet per se op de harde schijf van je iOS-handheld te staan. Webvideo’s in het H.264-formaat op websites als Facebook, YouTube en BBC kunnen dus draadloos gedeeld worden. Besef je wel hoe ideaal dit is? Je hangt op de bank met een iPad op schoot en je ziet een leuk internetfilmpje. Deze video stuurt je – mits het een H.264-video is – zo naar de AppleTV en iedereen kan meegenieten.

Wat zijn de haken en ogen?
AirPlay maakt onderdeel uit van iOS 4.2, en die software-update verschijnt alleen voor de iPad, iPhone 3GS, iPhone 4 en de iPod touch van de derde en vierde generatie. Het is echter de AppleTV die voor problemen zorgt. Het lijkt er namelijk niet op dat de AppleTV naar Nederland komt, maar die hebben we toch echt nodig voor het ontvangen en weergeven van video’s. Laten we hopen dat hier verandering in komt, graag binnen twee maanden want tegen die tijd is iOS 4.2 beschikbaar.

Dit artikel is gebaseerd op berichten van Gizmodo, 9to5mac en Apple.com

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar