Terug naar 5 dingen die Apple kan leren van de Samsung Galaxy S7 en LG G5
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5 dingen die Apple kan leren van de Samsung Galaxy S7 en LG G5

Door Sven Lamers22 februari 2016 16:233 min. leestijd8

Op het Mobile World Congress in Barcelona hebben Samsung en LG hun nieuwe vlaggenschepen, de Galaxy S7 en de G5, gepresenteerd. Allebei hebben ze veel spannende nieuwe functies gekregen, die we graag ook op een iPhone zouden willen zien. Hier een lijst met onze favoriete functies van de top Android-smartphones van het moment.

1. Always-On-display

Volgens onderzoeken ontgrendelen smartphonegebruikers meer dan 100 keer per dag hun telefoon. Even de tijd aflezen, controleren of er nieuwe berichten zijn of gewoon je Facebook-tijdlijn checken. Dat vreet stroom – en niet weinig. Zowel Samsung als LG heeft hiervoor (blijkbaar onafhankelijk van elkaar) iets bedacht: het zogeheten Always-On-display. Het beeldscherm van de Galaxy S7 en G5 staat altijd aan en geeft bepaalde informatie weer, natuurlijk op een zeer energiezuinige manier. Volgens de fabrikanten scheelt dat minder dan 1 procent accu per uur. Als dat echt zo is, willen de functie heel graag ook op de iPhone 7.

LG-G5-Always-ON-Display

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

2. Waterdicht

De Samsung Galaxy S7 is weer, net als de S5, waterdicht! Bij de S6 had die functionaliteit het niet gehaald, maar nu voldoet de S7 weer aan IP68-standaard. Dat betekent: je kunt de telefoon tot een half uur op 1,5 meter onderdompelen.

De kans is groot dat we niet lang moeten wachten totdat de iPhone ook waterdicht is. De iPhone 6s kan al prima tegen water, en volgens geruchten is Apple ermee bezig om de iPhone 7 helemaal waterdicht te maken.

galaxys7_waterdicht

3. Modulaire opbouw

De LG G5 is het eerste toptoestel met Android dat over een modulaire opbouw beschikt. Het onderste gedeelte van de smartphone kun je verwijderen en zo bijvoorbeeld de accu vervangen. Daarnaast kun je via deze aansluiting extra hardware aansluiten, zoals een tweede accu, een handvat en ontspanknop voor de camera of een module voor beter geluid. We zien het Apple niet doen – de telefoon wordt hierdoor immers wel iets lelijker – maar het biedt wel leuke mogelijkheden. En het is vast een elegantere manier om je batterij uit te breiden dan het lelijkste hoesje aller tijden.

4. VR-brillen en andere extra’s

Een trend op de MWC zijn virtual-reality-brillen. Bij de Samsung Galaxy S7 en de LG G5 krijg je een bijbehorende VR-bril. Met de Gear VR-bril kun je 360-graden filmpjes bekijken, met de Gear 360-camera neem je de beelden ervoor op. Bij de LG G5 hoort naast een smalle (en volgens eerste indrukken minder indrukwekkende) VR-bril nog een rollende robot … nee, niet BB-8, maar de LG Rolling Bot. Deze kan met je huisdieren spelen en je televisie bedienen. We verzinnen het niet.

VR is helemaal hip en ook Apple schijnt ermee bezig te zijn. Komt de nieuwe iPhone ook met een VR-bril? Wie weet … Dat robotje is wel geinig, maar het zal wel te speels voor Apple zijn.

lg-friends

5. Dubbele camera

Ten slotte heeft de LG G5 een dubbele camera aan de achterkant. De twee camera’s moeten niet alleen voor een uitstekende beeldkwaliteit zorgen, maar laten je ook kiezen tussen twee kijkhoeken: 78 of 135 graden. Op die manier past met een tik een groter motief op de foto. Best handig, ook op een iPhone, vinden wij. En Apple ook, want naar verluidt is het bedrijf al bezig met een dubbele camera in de iPhone 7 te bouwen.

Bonus: camerabult

En als we het nu toch over camera’s hebben. De Samsung Galaxy S7 heeft nu een 12 megapixel camera. Die heeft weliswaar 4 megapixels minder dan bij de voorganger, maar steekt ook niet meer zo ver uit de behuizing. Hey Apple, als Samsung dit voor elkaar krijgt, dan jullie toch zeker ook.

galaxys7_feature_design_main_4

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

8
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
EEDEEJEE
Lezer
EEDEEJEE

Betreft Always-On-display: Apple is hier nog niet toe in staat omdat het nog geen Oled schermen heeft.
Of heb ik het verkeerd voor?

Sven Lamers
Lezer
Sven Lamers

Nee, je hebt helemaal gelijk. Maar ja, de Apple Watch heeft al OLED en er waren altijd al geruchten dat de iPhone een soortgelijk scherm gaat krijgen.

A.M. Heijboer
Lezer
A.M. Heijboer

LG maakt veel beeldschermen voor apple en aangezien LG de mooiste oled tv’s maakt, kan apple er zo aan komen.

Bedenk je wel dat er ook genoeg redenen zijn om juist niet voor oled te kiezen.

Met andere woorden, waarschijnlijk heeft apple hier expres voor gekozen.

Mk
Lezer
Mk

Oled is waarschijnlijk duurder.

A.M. Heijboer
Lezer
A.M. Heijboer

Ja, vaak wel. Het grote voordeel van OLED is dat je geen backlight nodig hebt zoals bij normale LCD beeldschermen. Als iets zwart is op het beeldscherm, dan staan die pixels uit, terwijl bij LCD het backlight altijd aanblijft, zelfs voor de kleur zwart (wanneer de pixels zelf geen kleur aan te hoeven nemen). Nadelen van OLED zijn dat het nog vrij nieuw is, het is dus nog moeilijker te maken is (en dus duurder) en het is nog onduidelijk hoe lang een beeldscherm mee gaat (LCD is al uitvoerig getest en onderzocht). Wat bij telefoons nog een heel belangrijk… Lees meer »

A.M. Heijboer
Lezer
A.M. Heijboer

Je hebt het verkeerd voor. Alsof je voor een always on display alleen oled kan gebruiken?

LG gebruikt toch ook gewoon LED, dat is echt geen probleem. Al zal het wel een ietwat aangepast LED beeldscherm zijn.

Ik denk dat bij apple vooral de kleine accu een belangrijke reden is geen always on display te introduceren. Er zijn al genoeg klachten over de batterij, die het met elke ios update steeds korter uithoud, een always on display zou funest zijn.

Pipo Aerhu
Lezer
Pipo Aerhu

Waarom waterdicht? Ik zwem niet met mijn iPhone op zak 😉

A.M. Heijboer
Lezer
A.M. Heijboer

Nee, maar als je buiten in de regen loopt, is het wel fijn dat je nog steeds je telefoon kan gebruiken, foto’s maken e.d. gewoon zoals normaal, zonder ergens rekening mee te moeten houden.

Daarnaast ken ik genoeg mensen die hun telefoon onder de douche (met gestrekt arm) en in bad gebruiken, dat is niet geheel zonder risico’s, dan is het ook fijn als je toestel water dicht is.