Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Wanneer verschijnen de nieuwe MacBooks en AirPods 2021?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
AirPods MacBook


Lees verder na de advertentie

We weten dankzij geruchten al veel over de nieuwe MacBooks en AirPods, die momenteel in ontwikkeling zijn. Maar wanneer worden ze precies aangekondigd? Een Taiwanese nieuwswebsite heeft daarover goed nieuws: ze liggen op koers voor een lancering in 2021.

Wanneer nieuwe MacBooks en AirPods 2021?

Volgens de Taiwanese website Economic Daily News haasten Apple-leveranciers zich om de capaciteit te vergroten. Dit ter voorbereiding op de release van de nieuwe MacBooks en AirPods, die Apple in de tweede helft van dit jaar wil uitbrengen.

De website meldt niet welke MacBooks en AirPods worden uitgebracht, maar zeer waarschijnlijk gaat het om een nieuw ontworpen MacBook Pro 2021. Ook is het erg aannemelijk dat Apple dit jaar de reguliere versie van de AirPods (derde generatie) lanceert. Volgens een ander gerucht staan de AirPods Pro namelijk pas voor 2022 op de planning.

Een specifiekere lanceringsdatum wordt niet genoemd. De zeer betrouwbare Apple-insider Mark Gurman voorspelde eerder dat de MacBook Pro-modellen al deze zomer kunnen worden gelanceerd. Toch denken we de dat de release iets langer uitblijft. Omdat het om een spectaculaire upgrade gaat, verwachten we dat Apple wacht tot het volgende event in september of oktober.


kooptip

Bij de AirPods is het onduidelijk wanneer Apple ze precies in 2021 lanceert. Mogelijk is dat in september. De eerste generatie AirPods werden in september 2016 gelanceerd, samen met de iPhone 7 en Apple Watch Series 2. Dit jaar worden in september de iPhone 13 en Apple Watch Series 8 verwacht; een goed moment om ook de nieuwe AirPods te introduceren.

Vernieuwingen

De MacBook Pro staat de grootste upgrade in jaren te wachten. Het ontwerp wordt vernieuwd en er komen meer aansluitingen: de HDMI-poort en SD-kaartlezer keren terug, evenals de MagSafe-connector. Ook heeft hij een krachtige Apple Silicon-chip, die Apple vermoedelijk de M1X noemt.

De nieuwe AirPods krijgen een vergelijkbaar ontwerp als de huidige AirPods Pro. Dit betekent dat ze straks een kortere steel hebben. Wel blijven Pro-functies exclusief voor de AirPods Pro, zoals de transparantiemodus en ruisonderdrukking.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Economic Daily News